mapa portal accesibilidad contacto
EvegaEvega
Xunta de Galicia

Cursos

Curso Técnicas de cultivo
Data: do 25/09/2017 ao 03/10/2017
Lugar: Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia. Ponte San Clodio s/n. Leiro (Ourense)
Entidades colaboradoras: INGACAL
Obxectivos: formar aos viticultores e adegueiros, sobre os temas máis importantes relacionados coa viticultura, abordando cuestións e aspectos que posteriormente poidan poñer en práctica nas súas explotacións.

Descargar díptico

Descargar folla de inscrición

Elaboración de viño e derivados
Data: do 21 ao 28/11/2016
Lugar: Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia. Ponte San Clodio s/n. Leiro (Ourense)
Entidades colaboradoras: Concello de Leiro, Asociación Galega de Enólogos (AGE) e o INGACAL
Obxectivos: formar a adegueiros, sobre os temas máis importantes relacionados coa enoloxía, abordando cuestións e aspectos que poidan mellorar os seus coñecementos na elaboración e tratamento do viño.

Descargar díptico

Descargar folla de inscrición

Técnicas de cultivo
Data: do 20/06 ao 29/06/2016
Lugar: Centro de Formación da Mancomunidade de Concellos da Comarca de Verín – Camiño Vello de Sousas (entrada a Fontenova) – Verín (Ourense)
Entidades colaboradoras: CRDO Monterrei, a Mancomunidade de Municipios da Comarca de Verín e o INGACAL

Obxectivos: formar a viticultures e adegueiros, sobre os temas máis importantes relacionados coa viticultura, abordando cuestións e aspectos que posteriormente poidan poñer en práctica nas súas explotacións.

Descargar díptico

Descargar folla de inscrición

Aptitude Empresarial Agraria – Vitivinicultura. Técnicas de cultivo
Data: do 16/05 ao 30/05/2016
Lugar: Estación Experimental de Viticultura e Enoloxía. Ribadumia
Entidades colaboradoras: INGACAL e CRDO Rías Baixas

Obxectivos: formar a viticultures e adegueiros, sobre os temas máis importantes relacionados coa viticultura, abordando cuestións e aspectos que posteriormente poidan poñer en práctica nas súas explotacións.

Descargar díptico

Aptitude Empresarial Agraria – Vitivinicultura. Produción integrada
Data: do 31/05 ao 13/06/2016
Lugar: Estación Experimental de Viticultura e Enoloxía. Ribadumia
Entidades colaboradoras: INGACAL e CRDO Rías Baixas

Obxectivos: formar a viticultures e adegueiros, sobre os temas máis importantes relacionados coa viticultura, abordando cuestións e aspectos que posteriormente poidan poñer en práctica nas súas explotacións.

Descargar díptico

Aptitude Empresarial Agraria – Vitivinicultura. Técnicas de cultivo.
Data: do 22/06 ao 29/06/2015
Lugar: Estación Experimental de Viticultura e Enoloxía
Entidades colaboradoras: INGACAL

Obxectivos: establecemento das pautas a seguir para o establecemento do viñedo así como para o manexo do solo máis axeitado a unha viticultura sostible; a aprendizaxe das técnicas de manexo do material vexetal: enxerto, formación da planta, poda, sistemas de condución; incidirase no uso sostible de fitosanitarios para a prevención e control de pragas e enfermidades da vide e, finalmente daranse a coñecer as posibilidades de diversidade varietal co que conta Galicia.

Descargar díptico

Descargar folla de inscrición

Aptitude Empresarial Agraria – Vitivinicultura. Elaboración de viños e derivados
Data: do 27/10 ao 17/11/2014
Duración: 30 horas
Lugar: Estación Experimental de Viticultura e Enoloxía

Iniciación a análise sensorial. Cata de viños galegos
Data: 20/10/2014-27/10/2014
Duración: 30h
Lugar: Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia
Entidades colaboradoras: Concello de Leiro, C.R.D.O. Ribeiro e INGACAL

Obxectivos: Aprender o mecanismo das catas; as súas ferramentas e desenvolvemento. Coñecer os viños das Denominacións de orixe galegas en base ás características organolépticas dos mesmos. Achegar aos alumnos as peculiaridades dos viños producidos baixo o amparo da Denominación de Orixe Ribeiro. Valorización da riqueza sensitiva dos viños de Galicia e comparación con outras zonas de España

Descargar díptico

Aptitude Empresarial Agraria – Vitivinicultura. Agrotecnoloxía
Data: do 15/09 ao 27/10/2014
Duración: 30 horas
Lugar: Estación Experimental de Viticultura e Enoloxía

Aptitude Empresarial Agraria- Vitivinicultura. Técnicas de cultivo
Data: do 03/09 ao 05/11/2014
Duración: 30 horas
Lugar: Estación Experimental de Viticultura e Enoloxía

Vitivinicultura: Técnicas de cultivo
Data: 01/09/2014-08/09/2014
Duración: 30h
Lugar: Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia

Obxectivos: Adquirir coñecementos sobre a plantación e manexo do cultivo da viña, no marco dunha viticultura sostible

Iniciación a análise sensorial. Cata de viños galegos
Data: 29/07/2014-05/08/2014
Duración: 30h
Lugar: Verín (Ourense)
Entidades colaboradoras: Concello de Verín, C.R.D.O. Monterrei, Asociación de Empresarios del Turismo y Hostelería Puertas de Galicia e INGACAL.

Obxectivos: Aprender o mecanismo das catas; as súas ferramentas e desenvolvemento. Coñecer os viños das Denominacións de orixe galegas en base ás características organolépticas dos mesmos. Achegar aos alumnos as peculiaridades dos viños producidos baixo o amparo da Denominación de Orixe Monterrei. Valorización da riqueza sensitiva dos viños de Galicia e comparación con outras zonas de España

Descargar díptico

Aptitude Empresarial Agraria – Vitivinicultura. Elaboración de viños e derivados
Data: do 12 ao 19/11/2013
Duración: 30 horas
Lugar: Estación Experimental de Viticultura e Enoloxía
Aptitude Empresarial Agraria – Vitivinicultura. Técnicas de cultivo
Data: do 20/06 ao 19/07/2013
Duración: 30 horas
Lugar: Estación Experimental de Viticultura e Enoloxía
Aptitude Empresarial Agraria – Vitivinicultura. Agrotecnoloxía
Data: do 4 ao 19/07/2013
Duración: 30 horas
Lugar: Estación Experimental de Viticultura e Enoloxía
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio AmbienteFEADER