mapa portal accesibilidade contacto
EvegaEvega
Xunta de Galicia

Tempranillo

Maduración

Maduración

SumidadeFolla Nova: FaceFolla Nova: EnvésFolla Adulta: FaceFolla Adulta: EnvésBagoAcio
FENOLOXÍA

Xema inchada

  • 04/04/2016

Saída de follas

  • 13/04/2015

Follas extendidas

  • 27/04/2016

Acios visibles

  • 05/05/2016

Acios separados

  • 17/04/2017
+ histórico

Botóns florais separados

  • 19/05/2016
+ histórico

Floración

  • 09/06/2016
+ histórico

Callado

  • 15/06/2016
+ histórico

Uvas tamaño guisante

  • 23/06/2016
+ histórico

Peche do acio

  • 23/07/2014

Envero

  • 11/08/2015
+ histórico

Maduración

  • 07/09/2016
+ histórico

Sinonimias

Arauxa

Antecedentes

García de los Salmones (1914) cítaa baixo a denominación de Arauxa na localidade de Monterrei (Ourense). No Catastro Vitícola de 1983 aparececomo cultivada na DO Valdeorras.

Situación actual

É recoñecida como variedade preferente nas DD.OO. Ribeira Sacra e Valdeorras, e como autorizadanas DD.OO. Ribeiro e Monterrei.

Valoracións sobre o seu cultivo

Variedade de brotación e maduración temperá, presenta sensibilidade alta ao mildeu e ao oídio e baixa á botrite. Produce viños con graduacións que poden variar entre 12 e 15,9% e con valores de acidez entre 5,9 e 5,5 g/L.

Descrición morfolóxica

Pámpano

O pámpano novo presenta a extremidade abertacon peluxe tombada de densidade media. A cara dorsal e ventral dos entrenós e nós é verde. As xemas non presentan pigmentación antociánica.

Folla Nova

A folla nova é verde ou bronceada con peluxe tombada de densidade alta.

Folla Adulta

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño medio a grande e forma pentagonal, con sete lóbulos; peluda, con densidade media de pelos tombados entre os nervios principais e baixa sobre os nervios principais do envés do limbo; perfil alabeado; limbo con avultamento débil e inchazón media; dentes con lados rectilíneos, de lonxitude longa en relación á súa anchura; seo peciolar con lóbulos medio superpostos e coa base en formade chave; seos laterais con lóbulos lixeiramente superpostos coa base en forma de U; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

Acio

O acio é cónico, de lonxitude e anchura media agrande, de compacidade solta e con presenza de 1ou 2 ás. O pedúnculo é de lonxitude curta.

Bago

O bago de cor azul negra presenta forma esférica.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio AmbienteFEADER