mapa portal accesibilidade contacto
EvegaEvega
Xunta de Galicia

Ratiño

Maduración

Maduración

SumidadeFolla Nova: FaceFolla Nova: EnvésFolla Adulta: FaceFolla Adulta: EnvésBagoAcio
FENOLOXÍA

Xema de inverno

  • 29/03/2017
+ histórico

Xema inchada

  • 04/04/2016

Punta verde

  • 07/04/2017
+ histórico

Saída de follas

Follas extendidas

  • 27/04/2016

Acios visibles

  • 17/04/2017
+ histórico

Acios separados

  • 12/05/2016
+ histórico

Botóns florais separados

  • 26/05/2016
+ histórico

Floración

  • 09/06/2016
+ histórico

Callado

  • 23/06/2016
+ histórico

Uvas tamaño guisante

  • 30/06/2016
+ histórico

Peche do acio

  • 14/07/2016
+ histórico

Envero

  • 25/08/2015
+ histórico

Maduración

  • 14/09/2016
+ histórico

Sinonimias

Cajarrento

Antecedentes

García de los Salmones (1914) cítaa como cultivada en Boiro.

Situación actual

Non está contemplada no Rexistro de variedades comerciais, nin no regulamento das DD.OO.para a elaboración de viños. Localizáronse cepas centenarias na zona de Boiro.

Descrición morfolóxica

Pámpano

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade media e pigmentación reberetada de intensidade débil. A cara dorsal dos entrenós e nós é verde e vermella,e a ventral é verde. As xemas presentan pigmentación antociánica na base da bráctea e de intensidade débil.

Folla Nova

A folla nova é verde con peluxe tombada de densidade media.

Folla Adulta

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño medio e forma pentagonal, con tres lóbulos; peluda, con densidade media de pelos tombados entre e sobre os nervios principais do envés; perfil plano; limbo con avultamento e inchazón débil; presenza de pigmentación antociánica que alcanzaa primeira bifurcación; dentes de lados rectilíneos, de lonxitude curta en relación á súa anchura; seo peciolar semi-aberto, coa base en formade U limitada nun dos lados pola nervadura; seos laterais superiores abertos coa base en forma de V; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

Acio

O acio é cónico, curto, de anchura e compacidade media e con presenza de 1 ou 2 ás. O pedúnculo é de lonxitude media.

Bago

O bago de cor verde amarela presenta forma elíptica curta.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
150 150
228 234
241 261
161 165
187 193
237 249
169 177
85 121
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
150 150
228 234
241 261
161 165
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
187 193
237 249
169 177
85 121
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio AmbienteFEADER