mapa portal accesibilidade contacto
EvegaEvega
Xunta de Galicia

Agudelo

Maduración

Maduración

SumidadeFolla Nova: FaceFolla Nova: EnvésFolla Adulta: FaceFolla Adulta: EnvésBagoAcio
FENOLOXÍA

Xema de inverno

Punta verde

  • 29/03/2017
+ histórico

Saída de follas

  • 11/04/2016

Follas extendidas

  • 07/04/2017
+ histórico

Acios visibles

  • 27/04/2016
+ histórico

Acios separados

  • 17/04/2017
+ histórico

Botóns florais separados

  • 24/04/2017
+ histórico

Floración

  • 09/06/2016
+ histórico

Callado

  • 08/06/2015
+ histórico

Uvas tamaño guisante

  • 23/06/2016
+ histórico

Peche do acio

  • 14/07/2016
+ histórico

Envero

  • 01/09/2016
+ histórico

Maduración

  • 16/09/2016
+ histórico

Antecedentes

Variedade cultivada dende a antigüidade na zona de Betanzos.

Situación actual

O seu cultivo redúcese actualmente á zona de Betanzos. Estudos recentes indican a súa sinonimia con Chenin Blanc.

Valoracións sobre o seu cultivo

Estudos realizados en EVEGA na campaña do 2005 mostran a obtención de viños equilibrados, e considérana como unha variedade que en condicións axeitadas pode ser utilizada paraa elaboración de viños monovarietais ou en mestura con outras variedades.

Descrición morfolóxica

Pámpano

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade baixa e pigmentación reberetada de intensidade moi débil. A cara dorsal dos entrenós e nós é verde. As xemas non presentan pigmentación antociánica.

Folla Nova

A folla nova é verde ou bronceada con peluxe tombada de densidade baixa.

Folla Adulta

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño pequeno e forma pentagonal, con cinco lóbulos; peluda, con densidade baixa de pelos tombados entre os nervios principais do envés do limbo; perfil plano; limbo con avultamento débil; dentes con lados convexos e rectilíneos, de lonxitude curta en relación á súa anchura; seo peciolar semiaberto e coa base en forma de chave; seos laterais superiores abertos coa base en forma de chave; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

Acio

O acio é cilíndrico, de lonxitude, anchura e compacidade media e con presenza de 1 ou 2 ás. O pedúnculo é de lonxitude curta.

Bago

O bago de cor verde amarela presenta forma elíptica curta.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
130 150
224 228
237 255
151 165
187 193
245 249
169 177
98 150
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
130 150
224 228
237 255
151 165
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
187 193
245 249
169 177
98 150
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio AmbienteFEADER