mapa portal accesibilidade contacto
EvegaEvega
Xunta de Galicia

Híbrido

Maduración

Maduración

SumidadeFolla Nova: FaceFolla Nova: EnvésFolla Adulta: FaceFolla Adulta: EnvésBagoAcio
FENOLOXÍA

Xema de inverno

  • 29/03/2017
+ histórico

Xema inchada

  • 04/04/2016

Saída de follas

  • 21/04/2016

Follas extendidas

  • 27/04/2016
+ histórico

Acios separados

  • 05/05/2016
+ histórico

Botóns florais separados

  • 19/05/2016
+ histórico

Callado

  • 15/06/2016
+ histórico

Uvas tamaño guisante

  • 23/06/2016
+ histórico

Peche do acio

  • 14/07/2016
+ histórico

Envero

  • 25/08/2016
+ histórico

Maduración

  • 14/09/2016
+ histórico

Descrición morfolóxica

Pámpano

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade media e pigmentación reberetada de intensidade forte. Acara dorsal e ventral do entrenó e dorsal do nóé verde e vermella e a ventral do nó é verde. As xemas non presentan pigmentación antociánica.

Folla Nova

A folla nova é verde con peluxe tombada de densidade alta.

Folla Adulta

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño medio e forma pentagonal, con cinco lóbulos; peluda, con densidade baixa de pelos tombados entre os nervios principais do envés do limbo; perfil alabeado; limbo con inchazón de intensidade media; dentes con mestura de lados rectilíneos e lados convexos, de lonxitude media en relación á súa anchura; seo peciolar pouco aberto e coa base en forma de chave; seos laterais superiores abertos coa base en forma de chave; pecíolo lixeiramente máis longo que o nervio principal.

Acio

O acio é cónico, de lonxitude e anchura media e compacidade solta e con presenza de 1 ou 2 ás. O pedúnculo é de lonxitude media.

Bago

O bago de cor rosa presenta forma elíptica curta.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
120 134
232 234
233 247
161 161
187 201
245 255
169 169
109 109
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
120 134
232 234
233 247
161 161
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
187 201
245 255
169 169
109 109
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio AmbienteFEADER