mapa portal accesibilidade contacto
EvegaEvega
Xunta de Galicia

Picapoll Negro

Maduración

Maduración

SumidadeFolla Nova: FaceFolla Nova: EnvésFolla Adulta: FaceFolla Adulta: EnvésBagoAcio
FENOLOXÍA

Xema de inverno

  • 29/03/2017

Xema inchada

  • 04/04/2016
+ histórico

Punta verde

  • 07/04/2017

Saída de follas

  • 21/04/2016

Follas extendidas

  • 27/04/2016

Acios separados

  • 17/04/2017
+ histórico

Botóns florais separados

  • 05/05/2016
+ histórico

Floración

  • 09/06/2016
+ histórico

Callado

  • 08/06/2015
+ histórico

Uvas tamaño guisante

  • 23/06/2016

Peche do acio

  • 03/07/2014

Envero

  • 18/08/2015
+ histórico

Maduración

  • 16/09/2016
+ histórico

Antecedentes

García de los Salmones (1914) cítaa como cultivada na provincia de Ourense, na zona de Gomesende. A súa orixe encóntrase nas rexións vinícolas do Languedoc e de Provenza (Francia) e, actualmente, é unha variedade autorizada para a elaboración de viño en Cataluña

Descrición morfolóxica

Pámpano

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con pigmentación reberetada de intensidade media. A cara dorsal e ventral do entrenó, así como a dorsal do nó, é verde e vermella, mentres a ventral do nó é verde. As xemas presentan pigmentación antociánica na base da bráctea e de intensidade media.

Folla Nova

A folla nova é cobreada-avermellada con peluxe tombada de densidade media.

Folla Adulta

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño medio e forma pentagonal, con cinco lóbulos; peluda, con densidade baixa de pelos tombados e ergueitos entre os nervios principais do envés do limbo; perfil en forma de V; limbo con avultamento débil e inchazón de intensidade media; presenza de pigmentación antociánica na face e envés que alcanza a primeira bifurcación; dentes con mestura de lados convexos e rectilíneos, de lonxitude media en relación á súa anchura; seo peciolar con lóbulos pouco abertos e coa base en forma de chave; seos laterais superiores con lóbulos lixeiramente superpostos coa base en formade chave; pecíolo lixeiramente máis curto que onervio principal.

Acio

O acio presenta forma de embude de lonxitude e anchura media e compacidade de media a solta, e con presenza de 1 ou 2 ás. O pedúnculo é de lonxitude curta.

Bago

O bago de cor azul negra presenta forma esférica ou elíptica curta.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
130 130
222 228
237 241
155 165
187 187
249 249
169 179
0 0
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
130 130
222 228
237 241
155 165
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
187 187
249 249
169 179
0 0
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio AmbienteFEADER