mapa portal accesibilidade contacto
EvegaEvega
Xunta de Galicia

Pirixileira

Maduración

Maduración

SumidadeFolla Nova: FaceFolla Nova: EnvésFolla Adulta: FaceFolla Adulta: EnvésBagoAcio
FENOLOXÍA

Xema inchada

  • 04/04/2016
+ histórico

Punta verde

  • 29/03/2017
+ histórico

Saída de follas

  • 21/04/2016

Follas extendidas

  • 07/04/2017

Acios visibles

  • 27/04/2016
+ histórico

Acios separados

  • 17/04/2017
+ histórico

Botóns florais separados

  • 19/05/2016
+ histórico

Floración

  • 09/06/2016
+ histórico

Callado

  • 23/06/2016
+ histórico

Uvas tamaño guisante

  • 30/06/2016
+ histórico

Peche do acio

  • 14/07/2016
+ histórico

Envero

  • 04/08/2015
+ histórico

Maduración

  • 19/09/2016
+ histórico

Sinonimias

Marcadores moleculares puxeron de manifesto asúa sinonimia con Chasselas Cioutat, corroboradomediante os datos ampelográficos

Antecedentes

Coñécese con esta denominación na DO Ribeiro.

Descrición morfolóxica

Pámpano

O pámpano novo presenta a extremidade abertaglabra, con pigmentación reberetada de intensidadeforte. A cara dorsal do entrenó, así comoa cara dorsal e ventral do nó, é verde e vermella,mentres que a cara ventral do entrenó é verde. Asxemas presentan pigmentación antociánica queafecta case toda a bráctea e de intensidade forte.

Folla Nova

A folla nova é cobreada-avermellada e glabra.

Folla Adulta

A folla adulta de cor verde media presenta tamañomedio e forma pentagonal, con cinco lóbulos;con presenza de pelos ergueitos sobre os nerviosprincipais do envés do limbo; perfil plano; dentescon lados rectilíneos, de lonxitude longa en relacióná súa anchura; seo peciolar semi-aberto e coabase en forma de U delimitada pola nervadura;seos laterais superiores abertos coa base en formade U; pecíolo lixeiramente máis longo que o nervioprincipal.

Acio

O acio é cónico, curto, estreito, de compacidadesolta e con presenza de 1 ou 2 ás. O pedúnculo éde lonxitude curta.

Bago

O bago de cor verde amarela presenta formaesférica.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
130 140
224 232
237 245
161 165
193 203
249 257
177 179
109 109
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
130 140
224 232
237 245
161 165
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
193 203
249 257
177 179
109 109
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio AmbienteFEADER