mapa portal accesibilidade contacto
EvegaEvega
Xunta de Galicia

Silveiriña

Maduración

Maduración

SumidadeFolla Nova: FaceFolla Nova: EnvésFolla Adulta: FaceFolla Adulta: EnvésBagoAcio
FENOLOXÍA

Xema inchada

  • 04/04/2016

Punta verde

  • 29/03/2017
+ histórico

Saída de follas

  • 21/04/2016

Follas extendidas

  • 07/04/2017
+ histórico

Acios separados

  • 17/04/2017
+ histórico

Botóns florais separados

  • 19/05/2016
+ histórico

Floración

  • 09/06/2016
+ histórico

Callado

  • 15/06/2016
+ histórico

Uvas tamaño guisante

  • 23/06/2016
+ histórico

Peche do acio

  • 23/07/2014

Envero

  • 04/08/2015
+ histórico

Maduración

  • 16/09/2016
+ histórico

Antecedentes

García de los Salmones (1911) cítaa como cultivada na zona de Ribadavia, provincia de Ourense.

Situación actual

Presenza puntual en parcelas plurivarietais na DO Ribeiro.

Valoracións sobre o seu cultivo

Variedade de brotación e maduración tardía, produce viños con graduación alcohólica elevada (14%) e acidez media (6,9 g/L).

Descrición morfolóxica

Pámpano

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade baixa e pigmentación reberetada de intensidade débil. Acara dorsal dos entrenós e nós é verde e vermellae a ventral é verde. As xemas presentan pigmentación antociánica que afecta case toda a bráctea e de intensidade forte.

Folla Nova

A folla nova é bronceada con peluxe tombada de densidade baixa.

Folla Adulta

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño medio e forma pentagonal, con cinco lóbulos; peluda, con densidade media de pelos tombadose baixa de pelos ergueitos entre os nervios principais do envés do limbo; perfil plano; limbo con avultamento débil; dentes con lados convexos, de lonxitude curta en relación á súa anchura; seo peciolar pouco aberto ou con lóbulos lixeiramente superpostos e coa base en forma de chave; seos laterais superiores abertos coa base en forma de V; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

Acio

O acio é cónico, de lonxitude, anchura e compacidade media e con presenza de 1 ou 2 ás. O pedúnculo é de lonxitude moi curta.

Bago

O bago de cor verde amarela presenta forma esférica o elíptica curta.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
136 140
230 234
241 261
161 165
187 193
243 245
169 169
85 85
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
136 140
230 234
241 261
161 165
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
187 193
243 245
169 169
85 85
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio AmbienteFEADER