mapa portal accesibilidade contacto
EvegaEvega
Xunta de Galicia

Gold

Botóns florais separados

Botóns florais separados

SumidadeFolla Nova: FaceFolla Nova: EnvésFolla Adulta: FaceFolla Adulta: Envés
FENOLOXÍA

Xema de inverno

  • 13/04/2015

Xema inchada

  • 29/03/2017
+ histórico

Saída de follas

  • 04/04/2017
+ histórico

Follas extendidas

  • 27/04/2016

Acios visibles

  • 17/04/2017

Acios separados

  • 05/05/2016
+ histórico

Botóns florais separados

  • 12/05/2016
+ histórico

Floración

  • 15/06/2016
+ histórico

Callado

  • 23/06/2016
+ histórico

Uvas tamaño guisante

  • 30/06/2016
+ histórico

Peche do acio

  • 11/08/2016
+ histórico

Envero

  • 25/08/2016
+ histórico

Descrición morfolóxica

Pámpano

O pámpano novo presenta a extremidade abertacon peluxe tombada de densidade baixa sen pigmentación.A cara dorsal e ventral dos entrenós enós é verde. As xemas non presentan pigmentaciónantociánica.

Folla Nova

A folla nova é bronceada con peluxe tombada dedensidade baixa.

Folla Adulta

A folla adulta de cor verde media presenta tamañogrande e forma pentagonal, con cinco lóbulos;peluda, con densidade baixa de pelos tombadosentre os nervios principais; perfil plano; limbocon avultamento e inchazón de intensidade media;dentes con lados rectilíneos, de lonxitudemedia en relación á súa anchura; seo peciolarsemi-aberto e coa base en forma de chave; seoslaterais superiores abertos coa base en forma deV; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervioprincipal.

Acio

Bago

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
132 132
230 234
237 247
155 155
185 187
253 253
169 169
117 117
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
132 132
230 234
237 247
155 155
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
185 187
253 253
169 169
117 117
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio AmbienteFEADER