mapa portal accesibilidade contacto
EvegaEvega
Xunta de Galicia

Castañal

Maduración

Maduración

SumidadeFolla Nova: FaceFolla Nova: EnvésFolla Adulta: FaceFolla Adulta: EnvésBago AbertoBagoAcio
FENOLOXÍA

Xema de inverno

  • 29/03/2017

Xema inchada

  • 04/04/2016

Saída de follas

  • 21/04/2016

Follas extendidas

  • 27/04/2016

Acios visibles

  • 30/04/2015

Acios separados

  • 17/04/2017
+ histórico

Botóns florais separados

  • 19/05/2016
+ histórico

Floración

  • 09/06/2016
+ histórico

Callado

  • 23/06/2016
+ histórico

Uvas tamaño guisante

  • 30/06/2016
+ histórico

Peche do acio

  • 21/07/2016
+ histórico

Envero

  • 18/08/2016
+ histórico

Maduración

  • 28/09/2016
+ histórico

Antecedentes

García de los Salmones (1914) cítaa na localidadede Tui, Pontevedra, e Freijanes e Alonso (1997)cítana como cultivada na zona do Rosal.

Situación actual

Localizada na subzona do Rosal da DO RíasBaixas. Esta variedade esta autorizada para a elaboración de viños na D.O. Rías Baixas.

Valoracións sobre o seu cultivo

Variedade de brotación media e maduración media-tardía. Moi sensible ao oídio e de sensibilidademedia ao mildeu e á botrite.

Descrición morfolóxica

Pámpano

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade media. A cara dorsal e ventral dos entrenós e nós é verde. As xemas non presentan pigmentación antociánica.

Folla Nova

A folla nova é verde con peluxe tombada dedensidade alta.

Folla Adulta

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño medio e forma pentagonal, con cincolóbulos; peluda, con densidade media de pelos tombados entre os nervios principais, baixa sobre os nervios principais do envés do limbo; perfil plano; limbo con avultamento e inchazón débil; dentes con lados convexos ou rectilíneos, de lonxitude media en relación á súa anchura; seo peciolar con lóbulos lixeiramente superpostos e coa base en V; seos laterais superiores abertos coa base enforma de V; pecíolo lixeiramente máis curto queo nervio principal.

Acio

O acio é cilíndrico, de lonxitude, anchura e compacidade media e con presenza de 1 ou 2 ás.O pedúnculo é de lonxitude curta.

Bago

O bago de cor azul negra presenta forma elíptica curta a esférica.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
132 154
222 222
261 261
157 165
193 195
245 257
169 179
121 150
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
132 154
222 222
261 261
157 165
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
193 195
245 257
169 179
121 150
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio AmbienteFEADER