mapa portal accesibilidade contacto
EvegaEvega
Xunta de Galicia

Branca de Monterrei

Maduración

Maduración

SumidadeFolla Nova: FaceFolla Nova: EnvésFolla Adulta: FaceFolla Adulta: EnvésBagoAcio
FENOLOXÍA

Xema inchada

  • 29/03/2017

Punta verde

  • 11/04/2016

Saída de follas

  • 21/04/2016

Botóns florais separados

  • 19/05/2016
+ histórico

Floración

  • 09/06/2016
+ histórico

Callado

  • 08/06/2015
+ histórico

Uvas tamaño guisante

  • 23/06/2016
+ histórico

Peche do acio

  • 14/07/2016
+ histórico

Envero

  • 18/08/2016
+ histórico

Maduración

  • 15/09/2016
+ histórico

Antecedentes

A existencia de cultivares centenarios na comarca de Monterrei fai pensar nunha orixe autóctona para esta variedade.

Situación actual

É recoñecida como variedade autorizada na DO Monterrei.

Valoracións sobre o seu cultivo

Variedade moi produtiva, de brotación e maduración tardía. No terreo experimental da EVEGA produce viños con valores de grao alcohólico de 11,5-12% e acidez de 6,7-6,3 g/L.

Descrición morfolóxica

Pámpano

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade media. A cara dorsal e ventral dos entrenós e nós é verde. As xemas non presentan pigmentación antociánica.

Folla Nova

A folla nova é verde con peluxe tombada de densidade media.

Folla Adulta

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño medio e forma pentagonal, con cinco lóbulos; peluda, con densidade baixa de pelos tombados e nula ou moi baixa de pelos ergueitos entre os nervios principais do envés do limbo; perfil alabeado; limbo con avultamento e inchazón débil; dentes de lados rectilíneos, de lonxitude curta en relación á súa anchura; seo peciolar con lóbulos lixeiramente superpostos e coa base en forma de chave; seos laterais superiores con lóbulos lixeiramente superpostos coa base en forma de chave; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

Acio

O acio é cónico, compacto, de lonxitude, anchura media e con presenza de 1 ou 2 ás. O pedúnculo é de lonxitude media.

Bago

O bago de cor verde amarela presenta forma elíptica curta.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
134 150
232 232
241 255
157 165
187 193
243 245
169 169
150 150
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
134 150
232 232
241 255
157 165
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
187 193
243 245
169 169
150 150
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio AmbienteFEADER