mapa portal accesibilidade contacto
EvegaEvega
Xunta de Galicia

Torrontés 1

Maduración

Maduración

SumidadeFolla Nova: FaceFolla Nova: EnvésFolla Adulta: FaceFolla Adulta: EnvésBagoAcio
FENOLOXÍA

Xema de inverno

  • 29/03/2017
+ histórico

Xema inchada

  • 11/04/2016

Saída de follas

  • 27/04/2016

Follas extendidas

  • 30/04/2015

Acios visibles

  • 17/04/2017
+ histórico

Acios separados

  • 12/05/2016
+ histórico

Botóns florais separados

  • 19/05/2016
+ histórico

Floración

  • 15/06/2016

Callado

  • 23/06/2016
+ histórico

Uvas tamaño guisante

  • 30/06/2016
+ histórico

Peche do acio

  • 23/07/2014

Envero

  • 25/08/2015
+ histórico

Maduración

  • 06/09/2016
+ histórico

Antecedentes

García de los Salmones (1914) cítaa como cultivada na localidade de Castrelo de Miño (Ribadavia-Ourense). No Catastro Vitícola de 1983 cítase como cultivada na DO Ribeiro e na provincia da Coruña.

Situación actual

É recoñecida como variedade preferente nas DD.OO. Ribeira Sacra, Ribeiro e Valdeorras, e como autorizadanas na DO Rías Baixas. Tamén é contemplada para a elaboración de viños nas indicacións xeográficas Viño da Terra Barbanza e Iria e Val do Miño.

Valoracións sobre o seu cultivo

Variedade de brotación e maduración media, presenta sensibilidade moderada ao mildeu e ao oídio e é moi sensible á botrite. Obtivéronse viños con graduacións entre 12,3-9,7% e acidez de6,8 a 4,1 g/L.

Descrición morfolóxica

Pámpano

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade baixa, sen pigmentación antociánica ou con presenza de pigmentación reberetada de intensidade moi débil. A cara dorsal e ventral dos entrenós e nós é verde. As xemas non presentan pigmentación antociánica.

Folla Nova

A folla nova é verde con peluxe tombada de densidade alta.

Folla Adulta

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño medio e forma pentagonal, con sete lóbulos; peluda, con densidade media de pelos tombados entre os nervios principais e baixa sobre os nervios principais do envés do limbo; perfil plano; limbo con avultamento e inchazón débil; dentes con lados rectilíneos, de lonxitude media en relación á súa anchura; seo peciolar e seos laterais superiores con lóbulos lixeiramente superpostos e coa base en forma de chave; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

Acio

O acio é cónico, longo, de anchura media, compacidade solta e con presenza de 1 ou 2 ás. O pedúnculo é de lonxitude curta.

Bago

O bago de cor verde amarela presenta forma elíptica curta.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
140 142
222 236
237 255
155 171
187 187
245 249
169 169
94 150
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
140 142
222 236
237 255
155 171
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
187 187
245 249
169 169
94 150
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio AmbienteFEADER