mapa portal accesibilidade contacto
EvegaEvega
Xunta de Galicia

Pedral

Maduración

Maduración

SumidadeFolla Nova: FaceFolla Nova: EnvésFolla Adulta: FaceFolla Adulta: EnvésAcio
FENOLOXÍA

Xema inchada

  • 29/03/2017
+ histórico

Punta verde

  • 11/04/2016

Follas extendidas

Acios visibles

  • 27/04/2016
+ histórico

Acios separados

  • 17/04/2017
+ histórico

Botóns florais separados

  • 12/05/2016
+ histórico

Floración

  • 09/06/2016
+ histórico

Callado

  • 08/06/2015
+ histórico

Uvas tamaño guisante

  • 23/06/2016
+ histórico

Peche do acio

  • 03/08/2016
+ histórico

Maduración

  • 28/09/2016
+ histórico

Sinonimias

Pedrol

Antecedentes

Freijanes et al. (1993) cítana como cultivada na zona atlántica da rexión galega, concretamente na comarca do Condadodo Tea.

Situación actual

Localizáronse cepas centenarias formando parte de viñedos plurivarietais do Ribeiro, e tamén no Condado e Baixa Limia.

Valoracións sobre o seu cultivo

Variedade de brotación media e maduración tardía, presenta sensibilidade moderada ao oídio eao mildeu e baixa sensibilidade a botrite ilidade á botrite.

Descrición morfolóxica

Pámpano

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade media e pigmentación reberetada de intensidade débil. A cara dorsal dos entrenós e nós é verde e vermella, mentres que a ventral é verde. As xemas presentan pigmentación antociánica basal de intensidademoi débil.

Folla Nova

A folla nova é bronceada con peluxe tombada de densidade media.

Folla Adulta

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño grande e forma pentagonal, con cinco lóbulos; peluda, con densidade media de pelos tombados entre os nervios principais do envés do limbo; perfil alabeado; limbo con avultamento e inchazón débil; dentes con lados convexos, de lonxitude curta en relación á súa anchura; seo peciolar con lóbulos lixeiramente superpostos e coa base en forma de U; seos laterais superiores abertos coa base en forma de V ou de chave; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

Acio

O acio é cónico, de lonxitude, anchura e compacidade media e con presenza de 1 ou 2 ás.O pedúnculo é de lonxitude media.

Bago

O bago de cor azul negra presenta forma esférica a elíptica curta.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
150 156
222 222
237 261
157 161
185 195
245 249
169 169
100 121
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
150 156
222 222
237 261
157 161
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
185 195
245 249
169 169
100 121
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio AmbienteFEADER