Variedade VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Súa variedade

Albilla

Albilla: Sumidade
Albilla: Folla nova face
Albilla: Folla nova envés
Albilla: Folla adulta face
Albilla: Folla adulta envés
Albilla: Bago
Albilla: Acio

FENOLOXÍA

Albilla: Xema de inverno
Xema de inverno
Albilla: Xema inchada
Xema inchada
29/03/2017
27/03/2019
+ histórico
Albilla: Punta verde
Punta verde
13/04/2015
04/04/2016
04/04/2019
+ histórico
Albilla: Saída de follas
Saída de follas
11/04/2016
19/04/2018
+ histórico
Albilla: Follas extendidas
Folla extendidas
21/04/2016
07/04/2017
11/04/2019
+ histórico
Albilla: Acios visibles
Acios visibles
27/04/2016
04/05/2018
25/04/2019
+ histórico
Albilla: Acios separados
Acios separados
05/05/2016
17/04/2017
10/05/2018
09/05/2019
+ histórico
Albilla: Botóns florais
Botóns florais
23/05/2014
11/05/2015
19/05/2016
25/05/2018
16/05/2019
06/05/2021
+ histórico
Albilla: Floración
Floración
30/05/2014
01/06/2015
09/06/2016
08/06/2018
30/05/2019
27/05/2021
+ histórico
Albilla: Callado
Callado
05/06/2014
08/06/2015
15/06/2016
15/06/2018
06/06/2019
03/06/2021
+ histórico
Albilla: Uvas tamaño guisante
Uvas tamaño guisante
20/06/2014
15/06/2015
23/06/2016
25/06/2018
20/06/2019
16/06/2021
+ histórico
Albilla: Peche do acio
Peche do acio
23/07/2014
30/06/2015
14/07/2016
02/07/2018
27/06/2019
07/07/2021
+ histórico
Albilla: Envero
Envero
12/08/2014
18/08/2015
11/08/2016
23/08/2018
15/08/2019
09/08/2021
+ histórico
Albilla: Maduración
Maduración
11/09/2014
08/09/2015
14/09/2016
+ histórico

Sinonimias

Albillo

Antecedentes

García de los Salmones (1914) cítaa como cultivada na parte oriental da rexión, mentres que o Catastro Vitícola de 1983 indica o seu cultivo nos municipios de Beade e Cenlle na DORibeiro.

Situación actual

Esta variedade está considerada baixo a categoría de autorizada na DO Ribeiro. Localizáronse exemplares formando parte de parcelas plurivarietais na DO Ribeiro.

Valoracións sobre o seu cultivo

Variedade de brotación tardía e maduración tardía. Produce viños cunha graduación alcohólica, en condicións óptimas de maduración, arredor do 14,4% e cunha acidez preto do 6,4(g/L). Estudos analíticos comparativos entre este cultivar e o cultivar treixadura mostran que ambos os dous presentan matices similares.

Descrición morfolóxica

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade baixa e pigmentación reberetada de intensidade media. A cara dorsal do entrenó é verde e vermella, mentres que a cara ventral é verde, ao igual que a cara dorsal e ventral dos nós. As xemas non presentan pigmentación antociánica.

A folla nova é bronceada con peluxe tombada de densidade media.

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño medio e forma pentagonal, con tres lóbulos; peluda, con densidade baixa de pelos tombados entre os nervios principais do envés do limbo e de pelos ergueitos sobre os nervios principais do envés do limbo; perfil alabeado; limbo con avultamento e inchazón de intensidade débil; presenza de pigmentación antociánica sobre os nervios principais do envés do limbo que alcanza a primeira bifurcación; dentes de lados rectilíneos, de lonxitude media en relación á súa anchura; seo peciolar con lóbulos medio superpostos e coa base en forma de V; seos laterais superiores abertos coa base en forma de V; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

O acio é cónico, de lonxitude e compacidade media e con presenza de 1 ou 2 ás. O pedúnculo é de lonxitude curta.

O bago de cor verde amarela presenta forma elíptica curta.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
130 150
234 236
237 241
165 169
187 195
237 243
169 169
100 117
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
130 150
234 236
237 241
165 169
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
187 195
237 243
169 169
100 117