Variedade VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Súa variedade

Castañal

Castañal: Sumidade
Castañal: Folla nova face
Castañal: Folla nova envés
Castañal: Folla adulta face
Castañal: Folla adulta envés
Castañal: Bago aberto
Castañal: Bago
Castañal: Acio

FENOLOXÍA

Castañal: Xema de inverno
Xema de inverno
29/03/2017
27/03/2019
+ histórico
Castañal: Xema inchada
Xema inchada
04/04/2016
19/04/2018
04/04/2019
+ histórico
Punta verde
Castañal: Saída de follas
Saída de follas
21/04/2016
11/04/2019
+ histórico
Castañal: Follas extendidas
Folla extendidas
27/04/2016
27/04/2018
18/04/2019
+ histórico
Castañal: Acios visibles
Acios visibles
30/04/2015
04/05/2018
02/05/2019
+ histórico
Castañal: Acios separados
Acios separados
11/05/2015
05/05/2016
17/04/2017
10/05/2018
+ histórico
Castañal: Botóns florais
Botóns florais
23/05/2014
19/05/2016
18/05/2018
16/05/2019
06/05/2021
+ histórico
Castañal: Floración
Floración
30/05/2014
01/06/2015
09/06/2016
01/06/2018
30/05/2019
03/06/2021
+ histórico
Castañal: Callado
Callado
05/06/2014
08/06/2015
23/06/2016
06/06/2019
10/06/2021
+ histórico
Castañal: Uvas tamaño guisante
Uvas tamaño guisante
20/06/2014
15/06/2015
30/06/2016
27/06/2018
20/06/2019
16/06/2021
+ histórico
Castañal: Peche do acio
Peche do acio
03/07/2014
30/06/2015
21/07/2016
13/07/2018
27/06/2019
07/07/2021
+ histórico
Castañal: Envero
Envero
12/08/2014
11/08/2015
18/08/2016
13/08/2018
15/08/2019
09/08/2021
+ histórico
Castañal: Maduración
Maduración
16/09/2015
28/09/2016
+ histórico

Antecedentes

García de los Salmones (1914) cítaa na localidadede Tui, Pontevedra, e Freijanes e Alonso (1997)cítana como cultivada na zona do Rosal.

Situación actual

Localizada na subzona do Rosal da DO RíasBaixas. Esta variedade esta autorizada para a elaboración de viños na D.O. Rías Baixas.

Valoracións sobre o seu cultivo

Variedade de brotación media e maduración media-tardía. Moi sensible ao oídio e de sensibilidade media ao mildeu e á botrite.

Descrición morfolóxica

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade media. A cara dorsal e ventral dos entrenós e nós é verde. As xemas non presentan pigmentación antociánica.

A folla nova é verde con peluxe tombada dedensidade alta.

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño medio e forma pentagonal, con cincolóbulos; peluda, con densidade media de pelos tombados entre os nervios principais, baixa sobre os nervios principais do envés do limbo; perfil plano; limbo con avultamento e inchazón débil; dentes con lados convexos ou rectilíneos, de lonxitude media en relación á súa anchura; seo peciolar con lóbulos lixeiramente superpostos e coa base en V; seos laterais superiores abertos coa base enforma de V; pecíolo lixeiramente máis curto queo nervio principal.

O acio é cilíndrico, de lonxitude, anchura e compacidade media e con presenza de 1 ou 2 ás.O pedúnculo é de lonxitude curta.

O bago de cor azul negra presenta forma elíptica curta a esférica.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
132 154
222 222
261 261
157 165
193 195
245 257
169 179
121 150
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
132 154
222 222
261 261
157 165
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
193 195
245 257
169 179
121 150