Variedade VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Súa variedade

Gran Negro

Gran Negro: Sumidade
Gran Negro: Folla nova face
Gran Negro: Folla nova envés
Gran Negro: Folla adulta face
Gran Negro: Bago
Gran Negro: Acio

FENOLOXÍA

Gran Negro: Xema de inverno
Xema de inverno
29/03/2017
27/03/2019
+ histórico
Gran Negro: Xema inchada
Xema inchada
04/04/2016
19/04/2018
04/04/2019
+ histórico
Gran Negro: Punta verde
Punta verde
11/04/2016
+ histórico
Gran Negro: Saída de follas
Saída de follas
21/04/2016
07/04/2017
11/04/2019
+ histórico
Gran Negro: Follas extendidas
Folla extendidas
13/04/2015
27/04/2016
27/04/2018
25/04/2019
+ histórico
Gran Negro: Acios visibles
Acios visibles
05/05/2016
17/04/2017
04/05/2018
02/05/2019
+ histórico
Gran Negro: Acios separados
Acios separados
30/04/2015
12/05/2016
10/05/2018
09/05/2019
+ histórico
Gran Negro: Botóns florais
Botóns florais
23/05/2014
11/05/2015
19/05/2016
18/05/2018
16/05/2019
06/05/2021
+ histórico
Gran Negro: Floración
Floración
01/06/2015
09/06/2016
08/06/2018
03/06/2021
+ histórico
Gran Negro: Callado
Callado
05/06/2014
08/06/2015
15/06/2018
06/06/2019
10/06/2021
+ histórico
Gran Negro: Uvas tamaño guisante
Uvas tamaño guisante
20/06/2014
15/06/2015
23/06/2016
25/06/2018
20/06/2019
16/06/2021
+ histórico
Peche do acio
13/07/2018
27/06/2019
14/07/2021
+ histórico
Envero
13/08/2018
01/08/2019
28/07/2021
+ histórico
Gran Negro: Maduración
Maduración
28/09/2016
+ histórico

Sinonimias

Morrastrel Bouschet, Negrón na comarca do Ribeiro (Ourense)

Antecedentes

Variedade introducida en Galicia despois da crise da filoxera, posiblemente en 1889 (Santos Solla,1992). García de los Salmones (1914) cítaa en Celanova (Ourense) e Huetz de Lemps (1967), na provincia de Pontevedra e nas terrazas do Sil, do Miño, comarca do Ribeiro, Valderoras e Monterrei na provincia de Ourense. No Catastro Vitícola de 1983 indícase como cultivada na provincia de Pontevedra e na de Ourense.

Situación actual

É recoñecida como variedade autorizadana DO Valdeorras.

Valoracións sobre o seu cultivo

Variedade de brotación temperá e maduración tardía, é pouco sensible ao oídio e á botrite, e moderadamente sensible ao mildeu. Produce viño con valores de graduación e acidez media de 10,5% e 3,8 g/L, respectivamente.

Descrición morfolóxica

O pámpano novo presenta a extremidade aberta, con peluxe tombada de densidade alta. A cara dorsal e ventral dos entrenós e nós é verde e vermella. As xemas sen pigmentación antociánica.

A folla nova é de cor cobreada-avermellada con peluxe tombada de densidade alta.

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño grande e forma pentagonal, con cinco lóbulos; peluda, con densidade baixa de pelos tombados entre e sobre os nervios principais; perfilal abeado; limbo sen avultamento e con inchazón débil; presenza de pigmentación antociánica sobre os nervios principais da face do limbo que alcanza a primeira bifurcación; dentes con lados convexos, de lonxitude curta en relación á súa anchura; seo peciolar con lóbulos lixeiramente superpostos e coa base en forma de chave; seoslaterais superiores con lóbulos lixeiramente superpostos, coa base en forma de chave; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

O acio ten forma de embude ou cónico, longo, ancho, de compacidade solta e con presenza de 3 ou 4 ás. O pedúnculo é de lonxitude media

O bago de cor azul negra presenta forma esférica.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
136 150
222 230
237 241
157 159
187 187
241 257
169 177
109 150
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
136 150
222 230
237 241
157 159
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
187 187
241 257
169 177
109 150