Variedade VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Súa variedade

Pirixileira

Pirixileira: Sumidade
Pirixileira: Folla nova face
Pirixileira: Folla nova envés
Pirixileira: Folla adulta face
Pirixileira: Folla adulta envés
Pirixileira: Bago
Pirixileira: Acio

FENOLOXÍA

Xema de inverno
Pirixileira: Xema inchada
Xema inchada
13/04/2015
04/04/2016
27/03/2019
+ histórico
Pirixileira: Punta verde
Punta verde
11/04/2016
29/03/2017
19/04/2018
04/04/2019
+ histórico
Pirixileira: Saída de follas
Saída de follas
21/04/2016
+ histórico
Pirixileira: Follas extendidas
Folla extendidas
07/04/2017
11/04/2019
+ histórico
Pirixileira: Acios visibles
Acios visibles
30/04/2015
27/04/2016
27/04/2018
18/04/2019
+ histórico
Pirixileira: Acios separados
Acios separados
05/05/2016
17/04/2017
04/05/2018
02/05/2019
+ histórico
Pirixileira: Botóns florais
Botóns florais
23/05/2014
19/05/2016
10/05/2018
16/05/2019
06/05/2021
+ histórico
Pirixileira: Floración
Floración
30/05/2014
01/06/2015
09/06/2016
08/06/2018
30/05/2019
27/05/2021
+ histórico
Pirixileira: Callado
Callado
05/06/2014
08/06/2015
23/06/2016
15/06/2018
06/06/2019
03/06/2021
+ histórico
Pirixileira: Uvas tamaño guisante
Uvas tamaño guisante
20/06/2014
15/06/2015
30/06/2016
25/06/2018
20/06/2019
16/06/2021
+ histórico
Pirixileira: Peche do acio
Peche do acio
03/07/2014
14/07/2016
13/07/2018
27/06/2019
14/07/2021
+ histórico
Pirixileira: Envero
Envero
23/07/2014
04/08/2015
13/08/2018
25/07/2019
09/08/2021
+ histórico
Pirixileira: Maduración
Maduración
16/09/2014
08/09/2015
19/09/2016
+ histórico

Sinonimias

Marcadores moleculares puxeron de manifesto asúa sinonimia con Chasselas Cioutat, corroboradomediante os datos ampelográficos

Antecedentes

Coñécese con esta denominación na DO Ribeiro.

Descrición morfolóxica

O pámpano novo presenta a extremidade abertaglabra, con pigmentación reberetada de intensidadeforte. A cara dorsal do entrenó, así comoa cara dorsal e ventral do nó, é verde e vermella,mentres que a cara ventral do entrenó é verde. Asxemas presentan pigmentación antociánica queafecta case toda a bráctea e de intensidade forte.

A folla nova é cobreada-avermellada e glabra.

A folla adulta de cor verde media presenta tamañomedio e forma pentagonal, con cinco lóbulos;con presenza de pelos ergueitos sobre os nerviosprincipais do envés do limbo; perfil plano; dentescon lados rectilíneos, de lonxitude longa en relacióná súa anchura; seo peciolar semi-aberto e coabase en forma de U delimitada pola nervadura;seos laterais superiores abertos coa base en formade U; pecíolo lixeiramente máis longo que o nervioprincipal.

O acio é cónico, curto, estreito, de compacidadesolta e con presenza de 1 ou 2 ás. O pedúnculo éde lonxitude curta.

O bago de cor verde amarela presenta formaesférica.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
130 140
224 232
237 245
161 165
193 203
249 257
177 179
109 109
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
130 140
224 232
237 245
161 165
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
193 203
249 257
177 179
109 109