Variedade VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Súa variedade

Tempranillo

Tempranillo: Sumidade
Sumidade
Tempranillo: Folla nova face
Folla nova: face
Tempranillo: Folla nova envés
Folla nova: envés
Tempranillo: Folla adulta face
Folla adulta: face
Tempranillo: Folla adulta envés
Folla adulta: envés
Bago aberto
Tempranillo: Bago
Bago
Tempranillo: Acio
Acio

FENOLOXÍA

Xema de inverno
Tempranillo: Xema inchada
Xema inchada
04/04/2016
27/03/2019
+ histórico
Punta verde
19/04/2018
04/04/2019
+ histórico
Tempranillo: Saída de follas
Saída de follas
13/04/2015
+ histórico
Tempranillo: Follas extendidas
Folla extendidas
27/04/2016
27/04/2018
11/04/2019
+ histórico
Tempranillo: Acios visibles
Acios visibles
05/05/2016
04/05/2018
18/04/2019
+ histórico
Tempranillo: Acios separados
Acios separados
30/04/2015
12/05/2016
17/04/2017
10/05/2018
02/05/2019
+ histórico
Tempranillo: Botóns florais
Botóns florais
11/05/2015
19/05/2016
18/05/2018
16/05/2019
+ histórico
Tempranillo: Floración
Floración
01/06/2015
09/06/2016
08/06/2018
+ histórico
Tempranillo: Callado
Callado
08/06/2015
15/06/2016
30/05/2019
+ histórico
Tempranillo: Uvas tamaño guisante
Uvas tamaño guisante
15/06/2015
23/06/2016
25/06/2018
20/06/2019
+ histórico
Tempranillo: Peche do acio
Peche do acio
23/07/2014
13/07/2018
27/06/2019
+ histórico
Tempranillo: Envero
Envero
12/08/2014
11/08/2015
13/08/2018
25/07/2019
+ histórico
Tempranillo: Maduración
Maduración
15/09/2014
07/09/2015
07/09/2016
23/08/2018
+ histórico

Sinonimias

Arauxa

Antecedentes

García de los Salmones (1914) cítaa baixo a denominación de Arauxa na localidade de Monterrei (Ourense). No Catastro Vitícola de 1983 aparececomo cultivada na DO Valdeorras.

Situación actual

É recoñecida como variedade preferente nas DD.OO. Ribeira Sacra e Valdeorras, e como autorizadanas DD.OO. Ribeiro e Monterrei.

Valoracións sobre o seu cultivo

Variedade de brotación e maduración temperá, presenta sensibilidade alta ao mildeu e ao oídio e baixa á botrite. Produce viños con graduacións que poden variar entre 12 e 15,9% e con valores de acidez entre 5,9 e 5,5 g/L.

Descrición morfolóxica

Pámpano

O pámpano novo presenta a extremidade abertacon peluxe tombada de densidade media. A cara dorsal e ventral dos entrenós e nós é verde. As xemas non presentan pigmentación antociánica.

Folla Nova

A folla nova é verde ou bronceada con peluxe tombada de densidade alta.

Folla Adulta

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño medio a grande e forma pentagonal, con sete lóbulos; peluda, con densidade media de pelos tombados entre os nervios principais e baixa sobre os nervios principais do envés do limbo; perfil alabeado; limbo con avultamento débil e inchazón media; dentes con lados rectilíneos, de lonxitude longa en relación á súa anchura; seo peciolar con lóbulos medio superpostos e coa base en formade chave; seos laterais con lóbulos lixeiramente superpostos coa base en forma de U; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

Acio

O acio é cónico, de lonxitude e anchura media agrande, de compacidade solta e con presenza de 1ou 2 ás. O pedúnculo é de lonxitude curta.

Bago

O bago de cor azul negra presenta forma esférica.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.