Treixadura

14 Fase visual Transparente con tonalidades que varían da cor amarela pálida á amarela dourada, con reflexos desde tonalidades verdes a douradas. No caso dos viños tostados as tonalidades poden variar do ámbar ao caoba con reflexos dourados, co- breados ou acastañados. Fase aromática Aromas limpos e francos, con notas de froi- tas frescas ou maduras, flores, meles, herbas aromáticas e balsámicos. Os viños tostados amosan cheiros característicos das froitas pasi- ficadas, froitas confeitadas, froitos secos, espe- ciados, tostados e madeiras. Fase gustativa Frescos, equilibrados, con boa estrutura, volu- me, extracto e aromática retronasal persistente, franca e expresiva. Os viños tostados son doces e equilibrados, con moderado frescor, intensos, con moito extracto, de intensidade alta e longa persistencia. Figura 2. Perfil aromático dos viños da variedade Treixadura Froita de carabuña Vexetal fresco

RkJQdWJsaXNoZXIy MTQwOQ==