mapa portal accesibilidad contacto
EvegaEvega
Xunta de Galicia

Xornadas e seminarios

Xornadas técnicas

XORNADAS TÉCNICAS: O mercado do viño. Novas tecnoloxías para a venda
Data: 6 de xullo de 2017
Lugar: Edificio Multiusos | Praza do Concello, nº2 – O Barco de Valdeorras (Ourense)
Entidades colaboradoras: Consello Regulador da Denominación de Orixe Valdeorras e INGACAL.
Obxectivos: Coñecer o mercado vitivinícola, melloralo desde as a vertente de consumidor e a de produtor, abordar novas formas de comercio e marketing para vender mellor o viño.

Descargar díptico

Descargar folla de inscrición

TALLER PRÁCTICO: Formación de expertos en análise sensoarial. Novas tendencias nos viños galegos
Data: 8 de xuño de 2017
Lugar: Liceo de Ourense | Lamas Carvajal 5 – Ourense
Entidades colaboradoras: Consellería do Medio Rural, Deputación Provincial de Ourense, Concello de Ourense, INGACAL e Fundación Juana de Vega
Obxectivos: Coñecer os procesos de adestramento do olfacto e o gusto a través do recoñecemento de olores e sabores básicos e a realización de probas específicas. Así mesmo, aprenderán a detectar o limiar de percepción de cada substancia en valoración. O taller rematará coa cata e identificación dun viño branco e un tinto de cada denominación de orixe galega.

Descargar díptico

Descargar folla de inscrición

I ENCONTRO DE VITICULTURA GALICIA – NORTE DE PORTUGAL: A investigación e viticultura na Eurorrexión
Data: 6 de xuño de 2017
Lugar: Centro Cultural Marcos Valcárcel | Rúa Progreso 30 – Ourense
Entidades colaboradoras: Consellería do Medio Rural, Deputación Provincial de Ourense, Concello de Ourense, INGACAL e Fundación Juana de Vega
Obxectivos: Transferencia de coñecmentos e información entre os grupos de investigación en vitucultura existentes en Galicia e Norte de POrtugal. Marcar as pautas para futuros proxectos para o desenvolvemento da viticultura na Eurorrexión. Crear sinerxias entre os grupos existentes.

Descargar díptico

Descargar folla de inscrición

XORNADA TÉCNICA: Os escumosos galegos. Tendencias e innovacións
Data: 15 de maio de 2017
Lugar: Edificio multiusos – salón de actos | Arbo – Pontevedra
Entidades colaboradoras: Concello de Arbo e INGACAL
Obxectivos: Facilitar o intercambio de información e coñecer so avances neste tipo de elaboracións.

Descargar díptico

Descargar folla de inscrición

TALLER PRÁCTICO: Formación de expertos en análise sensoarial. Novas tendencias nos viños galegos
Data: 21 de abril de 2017
Lugar: Edificio multiusos – sala anexa | Arbo – Pontevedra
Entidades colaboradoras: Concello de Arbo, Asociación Galega de Enólogos(AGE) e INGACAL
Obxectivos: Coñecer os procesos de adestramento do olfacto e o gusto a través do recoñecemento de olores e sabores básicos e a realización de probas específicas. Así mesmo, aprenderán a detectar o limiar de percepción de cada substancia en valoración. O taller rematará coa cata e identificación dun viño branco e un tinto de cada unha das cinco denominacións de orixe de viños de Galicia.

Descargar díptico

Descargar folla de inscrición

XORNADAS TÉCNICAS: Xestión de pragas e enfermidades no viñedo (I)
Data: 27 de abril de 2017
Lugar: Casa da Cultura de Ribadavia (Avda. de Redondela) | Ribadavia – Ourense
Entidades colaboradoras: EVEGA, INGACAL, Asociación Galega de Enólogos e CRDO Ribeiro
Obxectivos: A divulgación cientifíca e técnica sobre o manexo integrado e ecolóxico de pragas e enfermidades no cultivo da viña. Ademais, o sector poñerase ao día nas novas ferramentas tecnolóxicas que se aplican na sanidade vexetal.

Descargar díptico

Descargar folla de inscrición

XORNADAS TÉCNICAS: Estratexias de control do mildio na vide
Data: 6 de abril de 2017
Lugar: Centro Sociocultural de Sober | Sober – Lugo
Entidades colaboradoras: EVEGA, INGACAL, Concello de Sober e CRDO Ribeira Sacra
Obxectivos: Establecer un foro no que valoren e discutan as alternativas de control para o mildio, concienciar ao viticultor sobre o uso axeitado de produtos químicos para evitar a xeración de resistencias que dificulten o seu control. Presentación de innovacións que permitan minimizar os efectos do mildio mediante o uso de alternativas aos produtos químicos.

Descargar díptico

Descargar folla de inscrición

XORNADAS TÉCNICAS: A garantía na plantación do viñedo: o material vexetal certificado
Data: 29 de novembro de 2016
Lugar: Centro de Formación e Experimentación Agroforestal de Monforte de Lemos | Monforte de Lemos – Lugo
Entidades colaboradoras: EVEGA, INGACAL e CRDO Ribeira Sacra
Obxectivos: Poñer en coñecemento do sector a situación actual do mercado vitícola do material vexetal, a súa problématica e os novos retos aso que se enfronta. Ademais, será o foro de presentación dos resultados do programa de selección do material vexetal que se está a realizar dende a Evega.

Descargar díptico

Descargar folla de inscrición

XORNADAS TÉCNICAS: Iº Encontro Enolóxico galego
Data: 2 de setembro de 2016
Lugar: Casal de Armán (O cotiño – San Andrés) | Ribadavia – Ourense
Entidades colaboradoras: EVEGA, INGACAL, Lallemand, Diam, Laffort, Lamothe-Abiet, Aysv enogalia S.L. e Viticampo.
Obxectivos: Coñecer e poñer en práctica as últimas innovacións tecnolóxicas aplicadas a enolóxía por medio de conferencias, catas e degustacións.

Descargar díptico

Descargar folla de inscrición

XORNADAS TÉCNICAS: Xestión medioambiental nas adegas. Novos procesos
Data: 7 de xullo de 2016
Lugar: Salón de actos do Edificio multiusos do Concello de O Barco | Praza do concello, 2 – O Barco de Valdeorras – Ourense
Entidades colaboradoras: C.R.D.O. Valdeorras, Concello de O Barco de Valdeorras e INGACAL
Obxectivos: Coñocer novos procesos de xestión medioambiental correcta e presentar novas tecnoloxías de reutilización de residuos nas empresas vitivinícolas

Descargar díptico

Descargar folla de inscrición

XORNADAS TÉCNICAS: PREVIR E/OU CURAR. As enfermidades da madeira no viñedo a estudo
Data: 28 de xuño de 2016
Lugar: Centro Cultural de Albarellos | Rúa do Progreso, 112 – Monterrei – Ourense
Entidades colaboradoras: C.R.D.O. Monterrei, Deputación Provincial de Ourense e INGACAL
Obxectivos: Coñocer polo miúdo os avances no coñecemento científico e técnico que se ten a día de hoxe sobre as “enfermidades da madeira”

Descargar díptico

Descargar folla de inscrición

RETOS E OPORTUNIDADES PARA O MUNDO DO VIÑO. Pegada dactilar, variedades minoritarias e proxectos europeos
Data: 17 de xuño de 2016
Lugar: Centro Cultural Marcos Valcarcel | Rúa do Progreso, 30 – Ourense
Entidades colaboradoras: Deputación Provincial de Ourense e INGACAL
Obxectivos: Coñocer polo miúdo os novos procesos de pegada dactilar, as variedades minoritarias e os proxectos europeos

Descargar díptico

Descargar folla inscrición

TALLER PRÁCTICO DE DEFECTOS NO VIÑO. NOVOS PROCESOS DETECCIÓN E CORRECCIÓN.
Data: 8 de xuño de 2016
Lugar: Centro de Saúde de Leiro | Leiro – Ourense
Entidades colaboradoras: CRDO Ribeiro, Asociación Galega de Enólogos e INGACAL
Obxectivos: Coñocer polo miúdo os novos procesos de detección e corrección nos defectos do viño.

Descargar díptico

Descargar folla inscrición

XORNADAS TÉCNICAS: A INTERNACIONALIZACIÓN DAS ADEGAS. INSTRUMENTOS PARA A VENDA DO VIÑO GALEGO NO MERCADO EXTERIOR
Data: 27 de abril de 2016
Lugar: Salón de actos do Edificio Multiusos | Arbo – Pontevedra
Entidades colaboradoras: CRDO Rías Baixas, Concello de Arbo e INGACAL
Obxectivos: Coñocer polo miúdo as ferramentas para incrementar a competitividade das adegas, abordar os problemas de exportación do viño das adegas galegas, e coñecer os problemas administrativos e de xestión da exportación a diferentes paises

Descargar díptico

Descargar folla inscrición

XORNADAS TÉCNICAS: FORMACIÓN DE EXPERTOS EN ANÁLISE SENSORIAL. NOVAS TENDENCIAS NOS VIÑOS GALEGOS
Data: 10 de abril de 2016
Lugar: Estación Experimental de Viticultura e Enoloxía | Leiro – Ribadumia
Entidades colaboradoras: CRDO Rías Baixas, Asociación Galega de Enólogos e INGACAL
Obxectivos: Coñocer polo miúdo os procesos de adestramento do olfacto e o gusto a través do recoñecemento de olores e sabores básicos e a realización de probas de recoñecemento das mesmas.

Descargar díptico

Descargar folla inscrición

TALLER PRÁCTICO DE DEFECTOS NO VIÑO
Data: 6 de abril de 2016
Lugar: Centro do Viño Ribeira Sacra | Monforte de Lemos – Lugo
Entidades colaboradoras: CRDO Ribeira Sacra e INGACAL
Obxectivos: Coñocer polo miúdo os novos procesos de detección e corrección nos defectos do viño.

Descargar díptico

Descargar folla inscrición

ALTERNATIVAS AO VIÑO TRADICIONAL. NOVOS PRODUTOS
Data: 17 de marzo de 2016
Lugar: Centro Sociocultural de Sober | Sober – Lugo
Entidades colaboradoras: Concello de Sober, CRDO Ribeira Sacra e INGACAL
Obxectivos: Afondar no coñecemento doutros produtos con base na uva e outros procesos de elaboración.

Descargar díptico

Descargar folla inscrición

ACTUALIDADE ENOLÓXICA
Data: 10 de decembro de 2015
Lugar: Casal de Armán | O Cotiño – San Andrés
Entidades colaboradoras: Evega e INGACAL
Obxectivos: Coñecer polo miúdo o réxime fiscal do viño e os seus derivados para poder levar axeitadamente o pago das taxas e libros da adega. Así como coñecer os aromas máis carcterísticos do viño e a súa influencia na cata cara a poder definit os limiares de percepción.
Descargar díptico

Descargar folla inscrición

TENDENCIAS ACTUAIS EN VITICULTURA. VIABILIDADE DO CULTIVO ECOLÓXICO EN GALICIA
Data: 28 de outubro de 2015
Lugar: Casa da Cultura | Albarellos – Monterrei, Rúa do Progreso 112
Entidades colaboradoras: C.R.D.O. Monterrei e INGACAL
Obxectivos: Revisar as distintas tendencias en viticultura e a súa viabilidade en Galicia e expoñer os resultados do proxecto “Potenciación da viticultura ecolóxica en Galicia” sobre produción, biodiversidade e características químicas e sensoriais de mostos e viños procedentes da produción ecolóxica e convencional.

Descargar díptico

Descargar folla inscrición

NA PROCURA DO EQUILIBRIO ENTRE SOLO, CLIMA E PLANTA. VITICULTURA DE PRECISIÓN.
Data: 15 de outubro de 2015
Lugar: Monforte de Lemos – Lugo
Entidades colaboradoras: C.R.D.O. Ribeira Sacra e INGACAL
Obxectivos: Dar a coñecer as ferramentas e técnicas amparadas baixo a denominación Viticultura de precisión que os viticultores e técnicos teñen ao seu dispor para acadar os resultados máis axeitados nos seus cultivos.

Descargar díptico

Descargar folla inscrición

ACREDITACIÓN DUN PANEL DE CATA. A norma UNE-EN-ISO/IEC 17025.
Data: 7 de xullo de 2015
Lugar: O Barco de Valdeorras – Ourense
Entidades colaboradoras: C.R.D.O. Valdeorras, Concello de Barco de Valdeorras e INGACALObxectivos: A harmonización de criterios, obxectivos da avaliación, especificidade e a norma UNE-EN-ISO/IEC 17025.

Descargar díptico

Descargar folla inscrición

INVESTIGACIÓN EN VITICULTURA E ENOLOXÍA EN GALICIA. A Transferencia tecnolóxica.
Data: 23 de xuño de 2015
Lugar: Ourense
Entidades colaboradoras: Deputación de Ourense e INGACAL
Obxectivos: Coñecer a situación actual da investigación en viticultura e enoloxía en Galicia, establecer os piares de posible sinerxías entre os grupos de investigación galegos para o futuro e desenvolver unha diagnose das necesidades de I+D+i no sector vitivinícola en Galicia.

Descargar díptico

Descargar folla de inscrición

Defectos do viño. Recoñecemento, prevención e corrección.
Data: 4 de xuño de 2015
Lugar: Verín – Ourense
Entidades colaboradoras: C.R.D.O. Monterrei, Concello de Verín e INGACALObxectivos: Neste taller práctico os asistentes poderán coñecer as moléculas responsables dos defectos máis comúns dos viños, a súa orixe e os mecanismos de aparición; aprender a detectar o limiar de percepción de cada defecto; estudar o comportamento dos viños fronte aos defectos; memorizar os defectos máis comúns nos viños así como coñecer a prevención e/ou eliminación dos defectos.

Descargar díptico

Descargar folla de inscrición

Os Viños de garda. A utilización de diferentes madeiras para a súa crianza.
Data: 29 de abril de 2015
Lugar: Ribadavia – Pontevedra
Entidades colaboradoras: C.R.D.O. Ribeiro e INGACAL
Obxectivos: Adquisición de coñecementos para a elaboración de viños con estadía en madeira. Sen esquecer os viños novos, Galicia ten a posibilidade de elaborar viños de garda nas cinco denominacións de orixe, dándolle ademais un valor engadido ás nosas variedades autóctonas. A perspectiva de que a barrica non pode impedir a expresión da variedade tradúcese en que as adegas deben definir as súas elaboracións e utilizar a barrica axeitada a estas.O uso de barricas novas e de capacidade maior que a bordelesa, axustar o tempo de permanencia do viño e a utilización de tostados lixeiros que consigan a integración dos taninos da madeira en equilibrio harmónico cos aromas da froita achegados pola variedade, son todos aspectos fundamentais para lograr un produto de calidade contrastada e con valor engadido.

Descargar díptico

Claves para vender máis e mellor o viño. Estratexias de marketing no viño.
Data: 18 de marzo de 2015
Lugar: Sober – Lugo
Entidades colaboradoras: Concello de Sober, C.R.D.O. Ribeira Sacra e INGACALObxectivos: De forma xeral, remarcar a importancia do marketing no mundo do viño. Estudar o mercado do viño a nivel nacional e internacional e dar a coñecer novos argumentos e estratexias de venda.Asemade incidirase na a importancia do enoturismo como estratexia de promoción e vendae desenvolverase un estudo práctico do deseño das etiquetas e implementación do packaging para aumentar a relevancia do produto final.

Descargar díptico

Os viños escumosos en Galicia. O seu futuro
Data: 12 de decembro de 2014
Lugar: Cambados – Pontevedra
Entidades colaboradoras: Concello de Cambados, C.R.D.O. Rías Baixas e INGACAL
Obxectivos: Coñecemento das técnicas de elaboración dun escumoso de calidade. Descrición das principais castes de uva para a elaboración de escumosos. Estudo das diferenzas entre os escumosos galegos e portugueses e os cavas e o champaña. Evolución do mercado de viños escumosos. A situación galega.

Descargar díptico

Boas prácticas no marketing do viño
Data: 13 de novembro de 2014
Lugar: Verín–Ourense
Entidades colaboradoras: Concello de Verín, C.R.D.O. Monterrei, Asociación de Empresarios del Turismo y Hostelería Puertas de Galicia e INGACAL.Obxectivos: Salientar a importancia do marketing nos mercados do viño. Coñecer polo miúdo o mercado do viño e as características dos consumidores. Dar a coñecer as características de venda a través de internet. Incidirna importancia do coñecemento das zonas de produción de viño e a súa cultura como estratexia de venda. Avaliar a importancia do marketing na exportación a través das experiencias das adegas galegas.

Descargar díptico

Potencial dos lévedos e os seus bioprodutos como axentes diferenciadores para os viños galegos
Data: 10 de Xullo
Lugar: O Barco de Valdeorras- Ourense
Entidades colaboradoras: Concello de Barco de Valdeorras, C.R.D.O. Valdeorras.
Obxectivos: Recordar o papel dos lévedos na elaboración de viño. Resaltar o potencial dos lévedos como fonte de bioprodutos de interese enolóxico: nanoproteínas e enzimas. Mostrar a potencialidade dos lévedos non-Saccharomyces como axentes diferenciadores para os viños galegos. Divulgar os resultados dos ensaios desenvolvidos na EVEGA nesta temática.

Descargar díptico

Manexo do solo e fertilización no viñedo.

Data: 29 de abril de 2014
Lugar: Ribadavia – Ourense
Entidades colaboradoras: C.R.D.O. Ribeiro.

Obxectivos: Informar aos viticultores sobre os aspectos que cómpre ter en conta para unha xestión sostible do solo do viñedo. Avaliar o emprego de diferentes cubertas vexetais como alternativa de manexo do solo e os seus efectos sobre a calidade da uva e o viño. Dar a coñecer as novas técnicas de fertilización como a fertirrigación e os biofertilizantes. Difundir os resultados de investigacións e ensaios de campo sobre cubertas vexetais e fertirrigación que se desenvolven en Galicia e noutras rexións de España.

Descargar díptico

Aspectos actuais da patoloxía da vide cara a unha viticultura sostible
Data: 28 de marzo de 2014
Lugar: Sober–Lugo
Entidades colaboradoras: Concello de Sober e C.R.D.O. Ribeira Sacra.Obxectivos: No marco da tendencia a unha maior sostenibilidades da viticultura galega preténdese: Poñer a disposición do sector a actualización dos coñecementos existentes en relación ao manexo e control dos patóxenos causantes das enfermidades da madeira. Abordar as medidas estratéxicas que están a disposición do sector vitivinícola para un uso sostible dos produtos fitosanitarios, e remarcar a importancia das redes de vixilancia e prevención agrícola. Dar a coñecer os produtos fitosanitarios cada vez máis respectuosos co medioe coa saúde para o control de pragas e enfermidades da vide.

Descargar díptico

Defectos dos destilados
Data: 20 de decembro de 2013
Lugar: Boqueixón – A Coruña
Obxectivos: Revisar e estudar unha serie de factores que inflúen na calidade e na elaboración de destilados elaborados en Galicia e os avances tecnolóxicos actuais. Tamén tratarase da acreditación dun panel de análise sensorial de destilados.

Descargar díptico

Rega no viñedo: fundamentos, xestión e práctica
Data: 17 de decembro de 2013
Lugar: Leiro-OurenseObxectivos: Informar aos produtores sobre os aspectos que cómpre ter en conta para xestionar a rega no viñedo. Avaliar os diferentes métodos de control do estado hídrico das plantas e como poden ser utilizados par manexar a rega. Dar a coñecer os resultados das experiencias de rega que se están a levar a cabo en diversas zonas de España, con especial atención aos experimentos realizados en Galicia. Consideracións sobre o uso da rega para paliar algúns efectos do cambio climático.

Descargar díptico

O reto da viticultura ecolóxica en Galicia
Data: 10 de decembro de 2013
Lugar: Monforte de Lemos – Lugo
Obxectivos: Avaliar a situación da viticultura ecolóxica en Galicia. Coñecer as técnicas e os produtos autorizados en viticultura ecolóxica. Ofrecer os datos reais sobre a produción ecolóxica. Estudar as características sensoriais do viño de produción ecolóxica.

Descargar díptico

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio AmbienteFEADER