CURSO: A PODA DA VIDEIRA. FUNDAMENTOS TEÓRICOS E PRÁCTICA DA PODA.
Data: 23/10/2023
Lugar: Estación Experimental de Viticultura e Enoloxía de Ribadumia
Entidades colaboradoras: Axencia Galega da Calidade Alimentaria (AGACAL), Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (EVEGA), Fundación Juana de Vega
Nº de prazas: 15
Data límite de inscrición: 18/10/2023
Obxectivos: O cultivo da vide na provincia de Pontevedra ten unha grande importancia, tanto a nivel económico como a nivel social. Dentro do campo da viticultura, a poda é a práctica de cultivo de maior relevancia á hora de definir a formación da planta así coma o seu mantemento ao longo dos anos de cultivo, buscando a conservación das canles de zume e evitando, na medida do posible, a entrada de enfermidades da madeira a través dos cortes de poda.
Descargar díptico
CURSO: ELABORACIÓN DE VIÑOS E DERIVADOS
Data: 06/11/2023
Lugar: Estación Experimental de Viticultura e Enoloxía
Entidades colaboradoras: Axencia Galega da Calidade Alimentaria (AGACAL), Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (EVEGA) e Fundación Juana de Vega
Nº de prazas: 15
Data límite de inscrición: ata o 27 outubro de 2023
Obxectivos: O cultivo da vide na provincia de Pontevedra ten grande importancia tanto a nivel económico como a nivel social, motivos que fan que na zona haxa un grande interese por recibir formación no campo da viticultura e da enoloxía.
Descargar díptico
CURSO DE FORMACIÓN: VITICULTURA. TÉCNICAS DE CULTIVO
Data: 21/08/2023
Lugar: Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia Ponte San Clodio s/n
Entidades colaboradoras: Axencia Galega da Calidade Alimentaria (AGACAL), Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (EVEGA) e Fundación Juana de Vega
Nº de prazas: 20
Data límite de inscrición: ata o 15 agosto de 2023
Obxectivos: Formar viticultores e adegueiros e persoas, en xeral, sobre os temas máis importantes rela- cionados coa viticultura, abordando cuestións e aspectos que posteriormente poidan poñer en práctica:
>> Establecer pautas a seguir para o establecemento do viñedo
>> Dar a coñecer as posibilidades da diversidade varietal coa que conta Galicia
>> Establecer pautas de manexo do solo máis axeitadas cara a unha viticultura sustentable
>> Coñecer técnicas de manexo: enxerto, formación da planta, poda, sistemas de condución
>> Introducir ao uso sustentable de fitosanitarios para a prevención e control de pragas e enfermidades da vide
Descargar díptico
CURSO: ELABORACIÓN DE VIÑOS E DERIVADOS
Data: 14/11/2022
Lugar: Estación Experimental de Viticultura e Enoloxía de Ribadumia (Rúa Leiromean, 18 - Ribadumia - Pontevedra)
Entidades colaboradoras: Axencia Galega da Calidade Alimentaria (AGACAL), Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (EVEGA) e Fundación Juana de Vega
Nº de prazas: 15 - PRAZAS ESGOTADAS
Data límite de inscrición: 09/11/2022
Descargar díptico
CURSO PRÁCTICO: VITICULTURA. TÉCNICAS DE CULTIVO
Data: 30/08/2022
Lugar: Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (Ponte San Clodio s/n, Leiro - Ourense)
Entidades colaboradoras: Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (Evega), Axencia Galega da Calidade Alimentaria (Agacal)
Nº de prazas: 20
Data límite de inscrición: 24 de agosto de 2022
Obxectivos: Formar viticultores e adegueiros e persoas, en xeral, sobre os temas máis importantes relacionados coa viticultura, abordando cuestións e aspectos que posteriormente poidan poñer en práctica.
Descargar díptico