Caiño Longo 2

Variedade VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Súa variedade

FENOLOXÍA

Xema de inverno

histórico

Xema inchada

histórico

Punta verde

histórico

Saída de follas

histórico

Follas extendidas

histórico

Acios visibles

histórico

Acios Separados

histórico

Botóns florais

histórico

Floración

histórico

Callado

histórico

Uvas tamaño guisante

histórico

Peche do acio

histórico

Envero

histórico

Maduración

histórico

Descrición morfolóxica

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade media e sen pigmentación ou con presenza de pigmentación reberetada de intensidade débil. A cara dorsal e ventral dos nós é verde, así como a cara ventral do entrenó, mentres que a dorsal deste é verde e vermella. As xemas non presentan pigmentación antociánica.

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño grande e forma pentagonal, con cinco lóbulos; peluda, con densidade media de pelos tombados e ergueitos entre os nervios principais do envés do limbo; perfil plano; limbo con avultamento medio e inchazón débil; dentes con mestura de lados rectilíneos e de lados convexos,de lonxitude media en relación á súa anchura; seo peciolar con lóbulos pouco abertos e coa base en forma de chave; seos laterais superiores abertos coa base en forma de V; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

O acio é cónico, moi longo, ancho, de compacidade media e con presenza de 1 ou 2 ás. O pedúnculo é de lonxitude longa.

O bago de cor azul negra presenta forma elíptica curta.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
140 150
222 222
237 261
157 157
185 195
245 245
169 179
85 121
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
140 150
222 222
237 261
157 157
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
185 195
245 245
169 179
85 121