Moscatel de Hamburgo

Variedade VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Súa variedade

FENOLOXÍA

Xema de inverno

histórico

Xema inchada

histórico

Punta verde

histórico

Saída de follas

histórico

Follas extendidas

histórico

Acios visibles

histórico

Acios Separados

histórico

Botóns florais

histórico

Floración

histórico

Callado

histórico

Uvas tamaño guisante

histórico

Peche do acio

histórico

Envero

histórico

Maduración

histórico

Situación Actual

Variedade de uva de mesa presente en parras illadas localizadas nos arredores das casas. Atopáronse exemplares nas comarcas do Ribeiro e ABaixa Limia.

Descrición morfolóxica

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade baixa e pigmentación reberetada de intensidade débil. A cara dorsal e ventral do entrenó, así como a cara ventral do nó, é verde, mentres a cara dorsal do nó é verde e vermella. As xemas, con pigmentación antociánica basal de intensidade débil.

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño medio e forma pentagonal, con cinco lóbulos; con presenza de pelos tombados de intensidade baixa sobre os nervios principais do envés da folla; perfil alabeado; limbo con inchazón débil; dentes con lados rectilíneos de lonxitude media en relación á súa anchura; seo peciolar con lóbulos lixeiramente superpostos e coa base en formade chave ou en V; seos laterais superiores pechados coa base en forma de chave; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

O acio é cónico, de lonxitude, anchura media, compacidade solta e con presenza de 1 ou 2 ás. Opedúnculo é de lonxitude media.

O bago de cor vermella violeta escura presenta forma elíptica longa.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
132 148
228 234
245 247
155 161
185 191
237 253
169 177
109 109
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
132 148
228 234
245 247
155 161
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
185 191
237 253
169 177
109 109