Náparo

Variedade VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Súa variedade

FENOLOXÍA

Xema de inverno

histórico

Xema inchada

histórico

Punta verde

Saída de follas

histórico

Follas extendidas

histórico

Acios visibles

histórico

Acios Separados

histórico

Botóns florais

histórico

Floración

histórico

Callado

histórico

Uvas tamaño guisante

histórico

Peche do acio

histórico

Envero

histórico

Maduración

Antecedentes

Variedade de uva de mesa. García de los Salmones (1914) cítaa como cultivada na localidade de Celanova na provincia de Ourense.

Situación Actual

Presente en parras illadas localizadas nos arredores das casas. Atopáronse exemplares nas comarcasdo Ribeiro e A Baixa Limia.

Descrición morfolóxica

O pámpano novo presenta a extremidade aberta, glabra, sen pigmentación ou con pigmentación reberetada de intensidade moi débil. A cara dorsal e ventral dos entrenós e nós é verde. As xemas non presentan pigmentación antociánica nas brácteas.

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño grande e forma pentagonal, con cinco lóbulos; glabra; perfil en V; dentes de lados rectilíneos, de lonxitude longa en relación á súa anchura; seo peciolar con lóbulos moi abertos e coa base en forma de chave, ás veces con presenza de dentes; seos laterais superiores lixeiramente superpostos coa base en forma de chave ou en U; pecíolo da mesma lonxitude que o nervio principal.

O acio é cónico, moi longo, ancho, decompacidade media e con presenza de 1 ou 2 ás.O pedúnculo é de lonxitude media.

O bago de cor rosa presenta forma elíptica longa.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
134 142
230 236
237 247
157 159
187 203
245 245
169 169
85 150
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
134 142
230 236
237 247
157 159
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
187 203
245 245
169 169
85 150