Planta Fina

Variedade VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Súa variedade

FENOLOXÍA

Xema de inverno

Xema inchada

histórico

Punta verde

histórico

Saída de follas

histórico

Follas extendidas

histórico

Acios visibles

histórico

Acios Separados

histórico

Botóns florais

histórico

Floración

histórico

Callado

histórico

Uvas tamaño guisante

histórico

Peche do acio

histórico

Envero

histórico

Maduración

histórico

Antecedentes

No Catastro Vitícola de 1983 cítase como cultivadanas provincias da Coruña e Lugo e nas DD.OO. Ribeiro e Valdeorras.

Situación Actual

Non se contempla no Rexistro Vitícola nin nos regulamentos das DD.OO. para a elaboración de viños.

Descrición morfolóxica

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade media e pigmentación reberetada de intensidade débil. A cara dorsal e ventral dos entrenós e nós é verde. As xemas non presentan pigmentación antociánica na bráctea.

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño grande e forma pentagonal, con cinco lóbulos; peluda, con densidade baixa de pelos tombados e densidade baixa de pelos ergueitos sobre os nerviosprincipais; perfil alabeado; limbo con inchazón débil; dentes con lados rectilíneos, de lonxitude curta en relación á súa anchura; seo peciolar e seos laterais superiores con lóbulos lixeiramente superpostos coa base en forma de chave. Pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

O acio é cónico, longo, ancho, de compacidade media a solta e con presenza de 1 ou 2 ás. O pedúnculo é longo.

O bago de cor verde amarela presenta forma esferica ou elíptica curta.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
140 142
224 236
237 241
155 171
185 187
249 255
169 169
106 117
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
140 142
224 236
237 241
155 171
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
185 187
249 255
169 169
106 117