Variedade VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Súa variedade

Agudelo

Agudelo: Sumidade
Sumidade
Agudelo: Folla nova face
Folla nova: face
Agudelo: Folla nova envés
Folla nova: envés
Agudelo: Folla adulta face
Folla adulta: face
Agudelo: Folla adulta envés
Folla adulta: envés
Bago aberto
Agudelo: Bago
Bago
Agudelo: Acio
Acio

FENOLOXÍA

Agudelo: Xema de inverno
Xema de inverno
Xema inchada
27/03/2019
+ histórico
Agudelo: Punta verde
Punta verde
04/04/2016
29/03/2017
04/04/2019
+ histórico
Agudelo: Saída de follas
Saída de follas
11/04/2016
19/04/2018
+ histórico
Agudelo: Follas extendidas
Folla extendidas
21/04/2016
07/04/2017
11/04/2019
+ histórico
Agudelo: Acios visibles
Acios visibles
30/04/2015
27/04/2016
27/04/2018
18/04/2019
+ histórico
Agudelo: Acios separados
Acios separados
11/05/2015
05/05/2016
17/04/2017
04/05/2018
02/05/2019
+ histórico
Agudelo: Botóns florais
Botóns florais
23/05/2014
12/05/2016
24/04/2017
10/05/2018
16/05/2019
+ histórico
Agudelo: Floración
Floración
30/05/2014
01/06/2015
09/06/2016
30/05/2019
+ histórico
Agudelo: Callado
Callado
05/06/2014
08/06/2015
15/06/2018
06/06/2019
+ histórico
Agudelo: Uvas tamaño guisante
Uvas tamaño guisante
20/06/2014
15/06/2015
23/06/2016
20/06/2019
+ histórico
Agudelo: Peche do acio
Peche do acio
03/07/2014
30/06/2015
14/07/2016
25/06/2018
27/06/2019
+ histórico
Agudelo: Envero
Envero
25/08/2014
18/08/2015
01/09/2016
23/08/2018
15/08/2019
+ histórico
Agudelo: Maduración
Maduración
08/09/2015
16/09/2016
+ histórico

Antecedentes

Variedade cultivada dende a antigüidade na zona de Betanzos.

Situación actual

O seu cultivo redúcese actualmente á zona de Betanzos. Estudos recentes indican a súa sinonimia con Chenin Blanc.

Valoracións sobre o seu cultivo

Estudos realizados en EVEGA na campaña do 2005 mostran a obtención de viños equilibrados, e considérana como unha variedade que en condicións axeitadas pode ser utilizada paraa elaboración de viños monovarietais ou en mestura con outras variedades.

Descrición morfolóxica

Pámpano

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade baixa e pigmentación reberetada de intensidade moi débil. A cara dorsal dos entrenós e nós é verde. As xemas non presentan pigmentación antociánica.

Folla Nova

A folla nova é verde ou bronceada con peluxe tombada de densidade baixa.

Folla Adulta

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño pequeno e forma pentagonal, con cinco lóbulos; peluda, con densidade baixa de pelos tombados entre os nervios principais do envés do limbo; perfil plano; limbo con avultamento débil; dentes con lados convexos e rectilíneos, de lonxitude curta en relación á súa anchura; seo peciolar semiaberto e coa base en forma de chave; seos laterais superiores abertos coa base en forma de chave; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

Acio

O acio é cilíndrico, de lonxitude, anchura e compacidade media e con presenza de 1 ou 2 ás. O pedúnculo é de lonxitude curta.

Bago

O bago de cor verde amarela presenta forma elíptica curta.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
130 150
224 228
237 255
151 165
187 193
245 249
169 177
98 150
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
130 150
224 228
237 255
151 165
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
187 193
245 249
169 177
98 150