Variedade VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Súa variedade

Silveiriña

Silveiriña: Sumidade
Sumidade
Silveiriña: Folla nova face
Folla nova: face
Silveiriña: Folla nova envés
Folla nova: envés
Silveiriña: Folla adulta face
Folla adulta: face
Silveiriña: Folla adulta envés
Folla adulta: envés
Bago aberto
Silveiriña: Bago
Bago
Silveiriña: Acio
Acio

FENOLOXÍA

Xema de inverno
Silveiriña: Xema inchada
Xema inchada
04/04/2016
27/03/2019
+ histórico
Silveiriña: Punta verde
Punta verde
11/04/2016
29/03/2017
04/04/2019
+ histórico
Silveiriña: Saída de follas
Saída de follas
21/04/2016
19/04/2018
+ histórico
Silveiriña: Follas extendidas
Folla extendidas
13/04/2015
27/04/2016
07/04/2017
11/04/2019
+ histórico
Acios visibles
04/05/2018
18/04/2019
+ histórico
Silveiriña: Acios separados
Acios separados
30/04/2015
05/05/2016
17/04/2017
10/05/2018
02/05/2019
+ histórico
Silveiriña: Botóns florais
Botóns florais
23/05/2014
11/05/2015
19/05/2016
18/05/2018
16/05/2019
+ histórico
Silveiriña: Floración
Floración
30/05/2014
01/06/2015
09/06/2016
01/06/2018
30/05/2019
+ histórico
Silveiriña: Callado
Callado
05/06/2014
08/06/2015
15/06/2016
15/06/2018
06/06/2019
+ histórico
Silveiriña: Uvas tamaño guisante
Uvas tamaño guisante
20/06/2014
15/06/2015
23/06/2016
25/06/2018
+ histórico
Silveiriña: Peche do acio
Peche do acio
23/07/2014
02/07/2018
20/06/2019
+ histórico
Silveiriña: Envero
Envero
25/08/2014
04/08/2015
23/08/2018
15/08/2019
+ histórico
Silveiriña: Maduración
Maduración
16/09/2014
18/09/2015
16/09/2016
+ histórico

Antecedentes

García de los Salmones (1911) cítaa como cultivada na zona de Ribadavia, provincia de Ourense.

Situación actual

Presenza puntual en parcelas plurivarietais na DO Ribeiro.

Valoracións sobre o seu cultivo

Variedade de brotación e maduración tardía, produce viños con graduación alcohólica elevada (14%) e acidez media (6,9 g/L).

Descrición morfolóxica

Pámpano

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade baixa e pigmentación reberetada de intensidade débil. Acara dorsal dos entrenós e nós é verde e vermellae a ventral é verde. As xemas presentan pigmentación antociánica que afecta case toda a bráctea e de intensidade forte.

Folla Nova

A folla nova é bronceada con peluxe tombada de densidade baixa.

Folla Adulta

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño medio e forma pentagonal, con cinco lóbulos; peluda, con densidade media de pelos tombadose baixa de pelos ergueitos entre os nervios principais do envés do limbo; perfil plano; limbo con avultamento débil; dentes con lados convexos, de lonxitude curta en relación á súa anchura; seo peciolar pouco aberto ou con lóbulos lixeiramente superpostos e coa base en forma de chave; seos laterais superiores abertos coa base en forma de V; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

Acio

O acio é cónico, de lonxitude, anchura e compacidade media e con presenza de 1 ou 2 ás. O pedúnculo é de lonxitude moi curta.

Bago

O bago de cor verde amarela presenta forma esférica o elíptica curta.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
136 140
230 234
241 261
161 165
187 193
243 245
169 169
85 85
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
136 140
230 234
241 261
161 165
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
187 193
243 245
169 169
85 85