FENOLOXÍA
Sinonimias
Antecedentes
García de los Salmones (1914) cítaa baixo a denominación de Arauxa na localidade de Monterrei (Ourense). No Catastro Vitícola de 1983 aparececomo cultivada na DO Valdeorras.
Situación actual
É recoñecida como variedade preferente nas DD.OO. Ribeira Sacra e Valdeorras, e como autorizadanas DD.OO. Ribeiro e Monterrei.
Valoracións sobre o seu cultivo
Variedade de brotación e maduración temperá, presenta sensibilidade alta ao mildeu e ao oídio e baixa á botrite. Produce viños con graduacións que poden variar entre 12 e 15,9% e con valores de acidez entre 5,9 e 5,5 g/L.
Descrición morfolóxica
O pámpano novo presenta a extremidade abertacon peluxe tombada de densidade media. A cara dorsal e ventral dos entrenós e nós é verde. As xemas non presentan pigmentación antociánica.
A folla nova é verde ou bronceada con peluxe tombada de densidade alta.
A folla adulta de cor verde media presenta tamaño medio a grande e forma pentagonal, con sete lóbulos; peluda, con densidade media de pelos tombados entre os nervios principais e baixa sobre os nervios principais do envés do limbo; perfil alabeado; limbo con avultamento débil e inchazón media; dentes con lados rectilíneos, de lonxitude longa en relación á súa anchura; seo peciolar con lóbulos medio superpostos e coa base en formade chave; seos laterais con lóbulos lixeiramente superpostos coa base en forma de U; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.
O acio é cónico, de lonxitude e anchura media agrande, de compacidade solta e con presenza de 1ou 2 ás. O pedúnculo é de lonxitude curta.
O bago de cor azul negra presenta forma esférica.
Caracterización molecular
Microsatélites | VVS2 | VVMD5 | VVMD7 | VrZag47 | VrZag62 | VrZag79 | VVS29 | VVS5 | ||||||||||||||||
Pb. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Microsatélites | VVS2 | VVMD5 | VVMD7 | VrZag47 | ||||||||
Pb. |
|
|
|
|
Microsatélites | VrZag62 | VrZag79 | VVS29 | VVS5 | ||||||||
Pb. |
|
|
|
|