Treixadura Francesa

Variedade VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Súa variedade

FENOLOXÍA

Xema de inverno

histórico

Xema inchada

Punta verde

histórico

Saída de follas

histórico

Follas extendidas

histórico

Acios visibles

histórico

Acios Separados

histórico

Botóns florais

histórico

Floración

histórico

Callado

histórico

Uvas tamaño guisante

histórico

Peche do acio

histórico

Envero

histórico

Maduración

histórico

Sinonimias

Batoca (Portugal)

Antecedentes

Este xenotipo correspóndese coa variedade Batoca, tamén denominada Alvacara, recoñecida para a elaboración de viños na Demarcación Rexistrada Vinhos Verdes, en Portugal.

Descrición morfolóxica

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade baixa, sen pigmentación. A cara dorsal e ventral do entrenó, así como a cara dorsal do nó, é verde e vermella, mentres que a cara ventral do nó, verde. As xemas presentan pigmentación antociánica na base de intensidade moi débil.

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño medio e forma pentagonal, con cinco lóbulos; peluda, con densidade baixa de pelos tombadose ergueitos sobre e entre os nervios principais da face e envés do limbo; perfil plano; limbo con avultamento débil; dentes pequenos con lados rectilíneos; seo peciolar pouco aberto coa base en forma de chave; seos laterais superiores abertos coa base en forma de V; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

O acio é cónico, longo, de compacidade media e con presenza de 1 ou 2 ás. O pedúnculo é longo.

O bago de cor verde amarela presenta forma elíptica curta.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
140 150
222 222
245 249
159 161
185 203
245 249
169 177
85 94
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
140 150
222 222
245 249
159 161
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
185 203
245 249
169 177
85 94