Variedade VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Súa variedade

Caiño Longo 1

Caiño Longo 1: Sumidade
Sumidade
Folla nova: face
Caiño Longo 1: Folla nova envés
Folla nova: envés
Caiño Longo 1: Folla adulta face
Folla adulta: face
Caiño Longo 1: Folla adulta envés
Folla adulta: envés
Bago aberto
Caiño Longo 1: Bago
Bago
Caiño Longo 1: Acio
Acio

FENOLOXÍA

Xema de inverno
27/03/2019
+ histórico
Caiño Longo 1: Xema inchada
Xema inchada
29/03/2017
19/04/2018
+ histórico
Punta verde
04/04/2019
+ histórico
Caiño Longo 1: Saída de follas
Saída de follas
21/04/2016
07/04/2017
11/04/2019
+ histórico
Caiño Longo 1: Follas extendidas
Folla extendidas
27/04/2016
27/04/2018
18/04/2019
+ histórico
Caiño Longo 1: Acios visibles
Acios visibles
30/05/2015
04/05/2018
25/04/2019
+ histórico
Caiño Longo 1: Acios separados
Acios separados
11/05/2015
05/05/2016
17/04/2017
10/05/2018
09/05/2019
+ histórico
Caiño Longo 1: Botóns florais
Botóns florais
23/05/2014
16/05/2015
19/05/2016
18/05/2018
16/05/2019
+ histórico
Caiño Longo 1: Floración
Floración
30/05/2014
15/06/2016
15/06/2018
06/06/2019
+ histórico
Caiño Longo 1: Callado
Callado
05/06/2014
08/06/2015
23/06/2016
13/06/2019
+ histórico
Caiño Longo 1: Uvas tamaño guisante
Uvas tamaño guisante
20/06/2014
15/06/2015
30/06/2016
25/06/2018
27/06/2019
+ histórico
Caiño Longo 1: Peche do acio
Peche do acio
03/07/2014
30/06/2015
28/07/2016
13/07/2018
04/07/2019
+ histórico
Caiño Longo 1: Envero
Envero
12/08/2014
11/08/2015
18/08/2016
23/08/2018
22/08/2019
+ histórico
Caiño Longo 1: Maduración
Maduración
29/09/2014
18/09/2015
15/09/2016
+ histórico

Antecedentes

Coñecido dende a antigüidade na DO Ribeiro. Freijanes e Alonso (1997) cítana como cultivada na zona de transición da rexión galega. Estudos de filoxenia indican que se enmarca na linaxe con orixe en Caíño Bravo.

Situación actual

Variedade minoritaria que actualmente forma parte de parcelas plurivarietais na comarca do Ribeiro e zona limítrofe do Condado.

Valoracións sobre o seu cultivo

Variedade de agromada serodia e maduración media; produción alta en relación a Mencía; sensibilidade baixa á botrite, media a oídio e media-alta a mildeu. En maduracións axeitadas produce viños de graduación media-alta (varía entre 11,2-13,6%v/v), acidez media-alta (varía entre 6,36 g/L-10,9g/L) e pH baixo. Os viños son estruturados, de persistencia alta con certa adstrinxencia, con aromas a froitos roxos e herba fresca; posúe un alto contido fenólico.

Descrición morfolóxica

Pámpano

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade media e pigmentación reberetada de intensidade débil. A cara dorsal e ventral dos entrenós e nós é verde.As xemas presentan pigmentación antociánica de intensidade débil que alcanza ata ¾ da base da bráctea.

Folla Nova

A folla nova é bronceada con peluxe tombada de densidade media.

Folla Adulta

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño medio e forma pentagonal, con cinco lóbulos; peluda; con densidade media de pelos tombados entre os nervios principais do envés do limbo, e baixa de pelos ergueitos entre e sobre estes; perfil alabeado; limbo con inchazón débil; dentes de lados convexos, de lonxitude curta en relación á súa anchura; seo peciolar con lóbulos pouco abertos e coa base en forma de U; seos laterais superiores abertos coa base en forma de V; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

Acio

O acio é cónico, longo, ancho, de compacidade media e con presenza de 3 ou 4 ás. O pedúnculo é de lonxitude curta.

Bago

O bago de cor azul negra presenta forma elíptica curta.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
140 140
222 232
241 261
157 165
187 195
243 245
169 169
85 121
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
140 140
222 232
241 261
157 165
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
187 195
243 245
169 169
85 121