Traminer

Variedade VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Súa variedade

FENOLOXÍA

Xema de inverno

histórico

Xema inchada

histórico

Punta verde

histórico

Saída de follas

histórico

Follas extendidas

histórico

Acios visibles

histórico

Acios Separados

histórico

Botóns florais

histórico

Floración

histórico

Callado

histórico

Uvas tamaño guisante

histórico

Peche do acio

histórico

Envero

histórico

Maduración

histórico

Sinonimias

Gewurztraminer

Antecedentes

Presenza puntual na DO Ribeiro (Ourense).

Descrición morfolóxica

O pámpano novo presenta a extremida de aberta con peluxe tombada de densidade baixa e pigmentación reberetada de intensidade media. A cara dorsal e ventral dos entrenós e nós é verde. As xemas presentan pigmentación antociánica na base da bráctea e de intensidade media.

A folla adulta de cor verde escura presenta tamaño pequeno e forma pentagonal, con cinco lóbulos; peluda, con densidade baixa de pelos tombados entre os nervios principais do envés do limbo; perfil alabeado; limbo con avultamento e inchazón de intensidade media; presenza de pigmentación antociánica que alcanza a primeira bifurcación dos nervios principais na face e envés do limbo; dentes con lados convexos, de lonxitude curta en relación á súa anchura; seo peciolar con lóbulos lixeiramente superpostos e coa base en forma de V; seos laterais superiores abertos coa base en forma de chave; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

O acio é cónico, curto, estreito, compacto e con presenza de 1 ou 2 ás. O pedúnculo é de lonxitude moi curta.

O bago de cor rosa presenta forma esférica.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
150 150
228 234
241 255
165 165
187 193
243 249
169 169
100 150
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
150 150
228 234
241 255
165 165
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
187 193
243 249
169 169
100 150