Variedade VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Súa variedade

Torrontés 1

Torrontés 1: Sumidade
Sumidade
Torrontés 1: Folla nova face
Folla nova: face
Torrontés 1: Folla nova envés
Folla nova: envés
Torrontés 1: Folla adulta face
Folla adulta: face
Torrontés 1: Folla adulta envés
Folla adulta: envés
Bago aberto
Torrontés 1: Bago
Bago
Torrontés 1: Acio
Acio

FENOLOXÍA

Torrontés 1: Xema de inverno
Xema de inverno
13/04/2015
04/04/2016
29/03/2017
27/03/2019
+ histórico
Torrontés 1: Xema inchada
Xema inchada
11/04/2016
19/04/2018
+ histórico
Punta verde
04/04/2019
+ histórico
Torrontés 1: Saída de follas
Saída de follas
27/04/2016
+ histórico
Torrontés 1: Follas extendidas
Folla extendidas
30/04/2015
27/04/2018
11/04/2019
+ histórico
Torrontés 1: Acios visibles
Acios visibles
17/04/2017
04/05/2018
02/05/2019
+ histórico
Torrontés 1: Acios separados
Acios separados
11/05/2015
12/05/2016
10/05/2018
16/05/2019
+ histórico
Torrontés 1: Botóns florais
Botóns florais
23/05/2014
19/05/2016
18/05/2018
23/05/2019
+ histórico
Torrontés 1: Floración
Floración
15/06/2016
15/06/2018
06/06/2019
+ histórico
Torrontés 1: Callado
Callado
05/06/2014
11/06/2015
23/06/2016
13/06/2019
+ histórico
Torrontés 1: Uvas tamaño guisante
Uvas tamaño guisante
20/06/2014
15/06/2015
30/06/2016
25/06/2018
27/06/2019
+ histórico
Torrontés 1: Peche do acio
Peche do acio
23/07/2014
13/07/2018
04/07/2019
+ histórico
Torrontés 1: Envero
Envero
12/08/2014
25/08/2015
13/08/2018
15/08/2019
+ histórico
Torrontés 1: Maduración
Maduración
11/09/2014
07/09/2015
06/09/2016
+ histórico

Antecedentes

García de los Salmones (1914) cítaa como cultivada na localidade de Castrelo de Miño (Ribadavia-Ourense). No Catastro Vitícola de 1983 cítase como cultivada na DO Ribeiro e na provincia da Coruña.

Situación actual

É recoñecida como variedade preferente nas DD.OO. Ribeira Sacra, Ribeiro e Valdeorras, e como autorizadanas na DO Rías Baixas. Tamén é contemplada para a elaboración de viños nas indicacións xeográficas Viño da Terra Barbanza e Iria e Val do Miño.

Valoracións sobre o seu cultivo

Variedade de brotación e maduración media, presenta sensibilidade moderada ao mildeu e ao oídio e é moi sensible á botrite. Obtivéronse viños con graduacións entre 12,3-9,7% e acidez de6,8 a 4,1 g/L.

Descrición morfolóxica

Pámpano

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade baixa, sen pigmentación antociánica ou con presenza de pigmentación reberetada de intensidade moi débil. A cara dorsal e ventral dos entrenós e nós é verde. As xemas non presentan pigmentación antociánica.

Folla Nova

A folla nova é verde con peluxe tombada de densidade alta.

Folla Adulta

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño medio e forma pentagonal, con sete lóbulos; peluda, con densidade media de pelos tombados entre os nervios principais e baixa sobre os nervios principais do envés do limbo; perfil plano; limbo con avultamento e inchazón débil; dentes con lados rectilíneos, de lonxitude media en relación á súa anchura; seo peciolar e seos laterais superiores con lóbulos lixeiramente superpostos e coa base en forma de chave; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

Acio

O acio é cónico, longo, de anchura media, compacidade solta e con presenza de 1 ou 2 ás. O pedúnculo é de lonxitude curta.

Bago

O bago de cor verde amarela presenta forma elíptica curta.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
140 142
222 236
237 255
155 171
187 187
245 249
169 169
94 150
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
140 142
222 236
237 255
155 171
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
187 187
245 249
169 169
94 150