Variedade VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Súa variedade

Pan e Carne

Pan e Carne: Sumidade
Pan e Carne: Folla nova face
Pan e Carne: Folla nova envés
Pan e Carne: Folla adulta face
Pan e Carne: Folla adulta envés
Pan e Carne: Bago
Pan e Carne: Acio

FENOLOXÍA

Xema de inverno
27/03/2019
+ histórico
Pan e Carne: Xema inchada
Xema inchada
29/03/2017
+ histórico
Pan e Carne: Punta verde
Punta verde
13/04/2015
11/04/2016
04/04/2019
+ histórico
Pan e Carne: Saída de follas
Saída de follas
21/04/2016
19/04/2018
11/04/2019
+ histórico
Pan e Carne: Follas extendidas
Folla extendidas
27/04/2016
07/04/2017
18/04/2019
+ histórico
Pan e Carne: Acios visibles
Acios visibles
04/05/2018
25/04/2019
+ histórico
Pan e Carne: Acios separados
Acios separados
30/04/2015
12/05/2016
17/04/2017
+ histórico
Pan e Carne: Botóns florais
Botóns florais
23/05/2014
11/05/2015
19/05/2016
10/05/2018
16/05/2019
06/05/2021
+ histórico
Pan e Carne: Floración
Floración
05/06/2014
15/06/2016
08/06/2018
30/05/2019
03/06/2021
+ histórico
Pan e Carne: Callado
Callado
12/06/2014
08/06/2015
23/06/2016
15/06/2018
06/06/2019
10/06/2021
+ histórico
Pan e Carne: Uvas tamaño guisante
Uvas tamaño guisante
15/06/2015
06/07/2016
25/06/2018
20/06/2019
16/06/2021
+ histórico
Pan e Carne: Peche do acio
Peche do acio
02/07/2018
27/06/2019
07/07/2021
+ histórico
Pan e Carne: Envero
Envero
12/08/2014
04/08/2015
13/08/2018
01/08/2019
09/08/2021
+ histórico
Pan e Carne: Maduración
Maduración
11/09/2014
07/09/2015
07/09/2016
+ histórico

Descrición morfolóxica

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade media e pigmentación reberetada de intensidade forte. A cara dorsal dos entrenós e nós é verde e vermella, e a ventral é verde. As xemas presentan pigmentación antociánica na base da bráctea e de intensidade débil.

A folla nova é bronceada con peluxe tombada de densidade baixa.

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño grande e forma pentagonal, con cinco lóbulos; peluda, con densidade baixa de pelos tombados e ergueitos entre os nervios principais do envés do limbo; perfil plano; limbo con avultamento e inchazón débil; dentes con mestura de lados rectilíneos e convexos, de lonxitude curta en relacióná súa anchura; seo peciolar con lóbulos pouco abertos ou medio superpostos coa base en forma de chave; seos laterais superiores abertos coa base en forma de V; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

O acio é cónico, de lonxitude, anchura e compacidade media e con presenza de 3 a 4 ás. O pedúnculo é de lonxitude curta.

O bago de cor azul negra presenta forma elíptica curta.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
140 150
222 234
251 255
157 165
193 199
243 259
169 169
0 0
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
140 150
222 234
251 255
157 165
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
193 199
243 259
169 169
0 0