Variedade VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Súa variedade

Albariño

Albariño: Sumidade
Sumidade
Albariño: Folla nova face
Folla nova: face
Albariño: Folla nova envés
Folla nova: envés
Albariño: Folla adulta face
Folla adulta: face
Albariño: Folla adulta envés
Folla adulta: envés
Bago aberto
Albariño: Bago
Bago
Albariño: Acio
Acio

FENOLOXÍA

Albariño: Xema de inverno
Xema de inverno
27/03/2019
+ histórico
Albariño: Xema inchada
Xema inchada
29/03/2017
19/04/2018
+ histórico
Punta verde
04/04/2019
+ histórico
Albariño: Saída de follas
Saída de follas
11/04/2019
+ histórico
Albariño: Follas extendidas
Folla extendidas
27/04/2016
27/04/2018
18/04/2019
+ histórico
Albariño: Acios visibles
Acios visibles
30/04/2015
04/05/2018
02/05/2019
+ histórico
Albariño: Acios separados
Acios separados
11/05/2015
05/05/2016
17/04/2017
10/05/2018
+ histórico
Albariño: Botóns florais
Botóns florais
19/05/2016
18/05/2018
16/05/2019
+ histórico
Albariño: Floración
Floración
23/05/2014
01/06/2015
08/06/2016
+ histórico
Albariño: Callado
Callado
05/06/2014
08/06/2015
15/06/2016
06/06/2019
+ histórico
Albariño: Uvas tamaño guisante
Uvas tamaño guisante
12/06/2014
15/06/2015
23/06/2016
25/06/2018
20/06/2019
+ histórico
Albariño: Peche do acio
Peche do acio
20/06/2014
15/06/2015
03/08/2016
02/07/2018
27/06/2019
+ histórico
Albariño: Envero
Envero
25/08/2014
25/08/2015
18/08/2016
23/08/2018
08/08/2019
+ histórico
Albariño: Maduración
Maduración
15/09/2014
27/08/2015
14/09/2016
+ histórico

Antecedentes

García de los Salmones (1914) cítaa como cultivada nas provincias de Lugo, A Coruña e Pontevedra. No Catastro Vitícola de 1983 indícase o seu cultivo na provincia da Coruña, Ourense e Pontevedra.

Situación actual

É recoñecida como variedade preferente nas DD.OO. Ribeira Sacra, Rías Baixas, Ribeiro e Valdeorras, e como autorizada na D.O. Monterrei. Tamén é contemplada para a elaboraciónde viños nas indicacións xeográficas Viño da Terra Barbanza e Iria e Val do Miño.

Valoracións sobre o seu cultivo

Variedade de agromada precoz e maduración media; produción media-baixa; sensibilidade alta ao mildeu, media ao oídio e baixa á botrite. Produce viños de elevado potencial enolóxico, en xeral con graduación e acidez elevada, se ben dependendo da zona a graduación pode variar entre 8,6 e 14,2%, e a acidez entre 7,2 e 14,3g/L. Variedade moi terpénica, produce viños con aroma floral a rosas e a froitas coma mazá, pera, pexego; moi agradable, fresco é con certa aresta ácida.

Descrición morfolóxica

Pámpano

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade media e pigmentación reberetada de intensidade media. A cara dorsal dos entrenós e nós e a cara ventral dos nós son verde e vermella, mentres que a ventral dos entrenós é verde. As xemas teñen pigmentación antociánica basal de intensidade media.

Folla Nova

A folla nova é verde con peluxe tombada de densidade alta.

Folla Adulta

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño medio e forma pentagonal, con tres lóbulos; peluda, con densidade media de pelos tombados entre os nervios principais do envés do limbo; perfil plano; limbo con avultamento e inchazón débil; dentes dos lados convexos, de lonxitude curta en relación á súa anchura; seo peciolar con lóbulos semiabertos e coa base en forma de chave; seos laterais superiores abertos coa base en forma de V; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

Acio

O acio é cónico, de lonxitude curta, anchura e compacidade media e con presenza de 1 ou 2 ás. O pedúnculo é de lonxitude media

Bago

O bago de cor verde amarela presenta forma esférica.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
132 150
218 228
237 237
165 165
185 203
245 249
169 169
121 150
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
132 150
218 228
237 237
165 165
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
185 203
245 249
169 169
121 150