Variedade VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Súa variedade

Tinta Femia

Tinta Femia: Sumidade
Sumidade
Tinta Femia: Folla nova face
Folla nova: face
Tinta Femia: Folla nova envés
Folla nova: envés
Tinta Femia: Folla adulta face
Folla adulta: face
Tinta Femia: Folla adulta envés
Folla adulta: envés
Bago aberto
Bago
Tinta Femia: Acio
Acio

FENOLOXÍA

Xema de inverno
27/03/2019
+ histórico
Tinta Femia: Xema inchada
Xema inchada
04/04/2016
+ histórico
Tinta Femia: Punta verde
Punta verde
11/04/2016
29/03/2017
04/04/2019
+ histórico
Tinta Femia: Saída de follas
Saída de follas
19/04/2018
11/04/2019
+ histórico
Tinta Femia: Follas extendidas
Folla extendidas
21/04/2016
07/04/2017
18/04/2019
+ histórico
Tinta Femia: Acios visibles
Acios visibles
27/04/2016
04/05/2018
25/04/2019
+ histórico
Tinta Femia: Acios separados
Acios separados
05/05/2016
17/04/2017
10/05/2018
+ histórico
Tinta Femia: Botóns florais
Botóns florais
23/05/2014
11/05/2015
12/05/2016
18/05/2018
16/05/2019
+ histórico
Tinta Femia: Floración
Floración
09/06/2016
08/06/2018
30/05/2019
+ histórico
Tinta Femia: Callado
Callado
05/06/2014
08/06/2015
23/06/2016
15/06/2018
06/06/2019
+ histórico
Tinta Femia: Uvas tamaño guisante
Uvas tamaño guisante
20/06/2014
15/06/2015
30/06/2016
25/06/2018
27/06/2019
+ histórico
Tinta Femia: Peche do acio
Peche do acio
23/07/2014
27/07/2018
04/07/2019
+ histórico
Tinta Femia: Envero
Envero
12/08/2014
11/08/2015
13/08/2018
22/08/2019
+ histórico
Tinta Femia: Maduración
Maduración
18/09/2014
18/09/2015
19/09/2016
+ histórico

Sinonimias

Caíño da Terra (O Ribeiro, onde tamén se coñece como Tinta Femia) e Zamarrica (Monterrei)

Antecedentes

García de los Salmones (1914) cítaa como cultivada na localidade de Entrimo (Ourense).

Situación actual

Estudos recentes mostran que este cultivar é diferente do denominado Tinta Femia na DO RíasBaixas. Localizáronse exemplares centenarios na DO Ribeiro e en Monterrei.

Valoracións sobre o seu cultivo

Variedade de brotación e maduración media, presenta sensibilidade moderada ao oídio e ao mildeu e baixa sensibilidade á botrite. Produce viños de graduación e acidez media alta (12,3-12,7% e 7,9-7,3 g/L, respectivamente).

Descrición morfolóxica

Pámpano

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade media e pigmentación reberetada de intensidade forte. A cara dorsal dos entrenós e nós é vermella, mentres que a cara ventral do entrenó é verde e a do nó, verde e vermella. As xemas presentan pigmentación antociánica de intensidade media que afecta ata ¾ da bráctea.

Folla Nova

A folla nova é cobreada-avermellada con peluxe tombada de densidade media.

Folla Adulta

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño medio e forma pentagonal, con cinco lóbulos; peluda, con densidade baixa de pelos tombados entre e sobre os nervios principais do envés do limbo; perfil plano; limbo con avultamento e inchazón débil; presenza de pigmentación antociánica que afecta o punto peciolar; dentes de lados convexos e de lonxitude curta en relación á súa anchura; seo peciolar con lóbulos pouco abertos e coa base en forma de chave; seos laterais superiores abertos coa base en forma de chave ou en V; pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

Acio

O acio é cilíndrico, curto, de anchura e compacidade media. O pedúnculo é de lonxitude curta.

Bago

O bago de cor vermella violeta escura presenta forma elíptica curta.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
136 150
228 228
241 261
157 165
187 193
245 249
169 169
100 106
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
136 150
228 228
241 261
157 165
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
187 193
245 249
169 169
100 106