Italia

Variedade VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Súa variedade

FENOLOXÍA

Xema de inverno

histórico

Xema inchada

histórico

Punta verde

histórico

Saída de follas

histórico

Follas extendidas

histórico

Acios visibles

histórico

Acios Separados

histórico

Botóns florais

histórico

Floración

histórico

Callado

histórico

Uvas tamaño guisante

histórico

Peche do acio

histórico

Envero

histórico

Maduración

histórico

Sinonimias

Moscatel

Antecedentes

Variedade de uva de mesa, que foi creada por cruzamento de Bicane con Mouscat de Hamburgo.

Situación Actual

Presente en parras illadas localizadas nos arrredores das casas. Localizáronse exemplares nas comarcas do Ribeiro e da Baixa Limia.

Descrición morfolóxica

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade baixa e sen pigmentación ou con pigmentación de intensidade débil. A cara dorsal e ventral dos entrenós e nós é verde. As xemas non presentan pigmentación antociánica.

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño grande e forma cuneiforme ou pentagonal, con cinco lóbulos; glabra; perfil alabeado; limbo conavultamento e inchazón débil; dentes con ladosrectilíneos, de lonxitude media en relación á súaanchura; seo peciolar con lóbulos pouco abertosa lixeiramente superpostos e coa base en formade chave; seos laterais superiores con lóbuloslixeiramente superpostos coa base en forma dechave; pecíolo lixeiramente máis curto que onervio principal.

O acio é cónico, longo, ancho, de compacidade solta e con presenza de 1 ou 2 ás. O pedúnculo é de lonxitude longa.

O bago de cor verde amarela presenta forma elíptica longa.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
130 148
228 234
241 245
155 171
191 203
253 255
169 179
0 0
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
130 148
228 234
241 245
155 171
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
191 203
253 255
169 179
0 0