Variedade VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Súa variedade

Picapoll Negro

Picapoll Negro: Sumidade
Sumidade
Picapoll Negro: Folla nova face
Folla nova: face
Picapoll Negro: Folla nova envés
Folla nova: envés
Picapoll Negro: Folla adulta face
Folla adulta: face
Picapoll Negro: Folla adulta envés
Folla adulta: envés
Bago aberto
Picapoll Negro: Bago
Bago
Picapoll Negro: Acio
Acio

FENOLOXÍA

Picapoll Negro: Xema de inverno
Xema de inverno
29/03/2017
27/03/2019
+ histórico
Picapoll Negro: Xema inchada
Xema inchada
13/04/2015
04/04/2016
19/04/2018
04/04/2019
+ histórico
Picapoll Negro: Punta verde
Punta verde
07/04/2017
+ histórico
Picapoll Negro: Saída de follas
Saída de follas
21/04/2016
11/04/2019
+ histórico
Picapoll Negro: Follas extendidas
Folla extendidas
27/04/2016
27/04/2018
25/04/2019
+ histórico
Acios visibles
04/05/2018
02/05/2019
+ histórico
Picapoll Negro: Acios separados
Acios separados
11/05/2015
17/04/2017
10/05/2018
+ histórico
Picapoll Negro: Botóns florais
Botóns florais
23/05/2014
11/05/2015
05/05/2016
25/05/2018
16/05/2019
+ histórico
Picapoll Negro: Floración
Floración
30/05/2014
09/06/2016
08/06/2018
06/06/2019
+ histórico
Picapoll Negro: Callado
Callado
05/06/2014
08/06/2015
13/06/2019
+ histórico
Picapoll Negro: Uvas tamaño guisante
Uvas tamaño guisante
23/06/2016
25/06/2018
27/06/2019
+ histórico
Picapoll Negro: Peche do acio
Peche do acio
03/07/2014
13/07/2018
04/07/2019
+ histórico
Picapoll Negro: Envero
Envero
12/08/2014
18/08/2015
23/08/2018
15/08/2019
+ histórico
Picapoll Negro: Maduración
Maduración
29/09/2014
22/09/2015
16/09/2016
+ histórico

Antecedentes

García de los Salmones (1914) cítaa como cultivada na provincia de Ourense, na zona de Gomesende. A súa orixe encóntrase nas rexións vinícolas do Languedoc e de Provenza (Francia) e, actualmente, é unha variedade autorizada para a elaboración de viño en Cataluña

Descrición morfolóxica

Pámpano

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con pigmentación reberetada de intensidade media. A cara dorsal e ventral do entrenó, así como a dorsal do nó, é verde e vermella, mentres a ventral do nó é verde. As xemas presentan pigmentación antociánica na base da bráctea e de intensidade media.

Folla Nova

A folla nova é cobreada-avermellada con peluxe tombada de densidade media.

Folla Adulta

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño medio e forma pentagonal, con cinco lóbulos; peluda, con densidade baixa de pelos tombados e ergueitos entre os nervios principais do envés do limbo; perfil en forma de V; limbo con avultamento débil e inchazón de intensidade media; presenza de pigmentación antociánica na face e envés que alcanza a primeira bifurcación; dentes con mestura de lados convexos e rectilíneos, de lonxitude media en relación á súa anchura; seo peciolar con lóbulos pouco abertos e coa base en forma de chave; seos laterais superiores con lóbulos lixeiramente superpostos coa base en formade chave; pecíolo lixeiramente máis curto que onervio principal.

Acio

O acio presenta forma de embude de lonxitude e anchura media e compacidade de media a solta, e con presenza de 1 ou 2 ás. O pedúnculo é de lonxitude curta.

Bago

O bago de cor azul negra presenta forma esférica ou elíptica curta.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
130 130
222 228
237 241
155 165
187 187
249 249
169 179
0 0
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
130 130
222 228
237 241
155 165
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
187 187
249 249
169 179
0 0