Variedade VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Súa variedade

Corbillón

Corbillón: Sumidade
Sumidade
Corbillón: Folla nova face
Folla nova: face
Corbillón: Folla nova envés
Folla nova: envés
Corbillón: Folla adulta face
Folla adulta: face
Corbillón: Folla adulta envés
Folla adulta: envés
Bago aberto
Corbillón: Bago
Bago
Corbillón: Acio
Acio

FENOLOXÍA

Xema de inverno
27/03/2019
+ histórico
Corbillón: Xema inchada
Xema inchada
29/03/2017
+ histórico
Punta verde
04/04/2019
+ histórico
Corbillón: Saída de follas
Saída de follas
07/04/2017
19/04/2018
11/04/2019
+ histórico
Corbillón: Follas extendidas
Folla extendidas
13/04/2015
21/04/2016
+ histórico
Corbillón: Acios visibles
Acios visibles
05/05/2016
04/05/2018
18/04/2019
+ histórico
Corbillón: Acios separados
Acios separados
30/04/2015
12/05/2016
17/04/2017
10/05/2018
02/05/2019
+ histórico
Corbillón: Botóns florais
Botóns florais
23/05/2014
11/05/2015
26/05/2016
18/05/2018
23/05/2019
+ histórico
Corbillón: Floración
Floración
05/06/2014
09/06/2016
08/06/2018
30/05/2019
+ histórico
Callado
15/06/2018
06/06/2019
+ histórico
Corbillón: Uvas tamaño guisante
Uvas tamaño guisante
15/06/2015
23/06/2016
25/06/2018
20/06/2019
+ histórico
Corbillón: Peche do acio
Peche do acio
23/07/2014
30/06/2015
28/07/2016
13/07/2018
27/06/2019
+ histórico
Corbillón: Envero
Envero
12/08/2014
25/08/2015
25/08/2016
23/08/2018
15/08/2019
+ histórico
Corbillón: Maduración
Maduración
15/09/2014
07/09/2015
28/09/2016
+ histórico

Sinonimias

Cascón

Antecedentes

Non se encontraron referencias bibliográficas deste xenotipo, aínda que exemplares centenarios son nomeados polos viticultores na rexión do Ulla.

Situación actual

Non está contemplada no Rexistro de variedades comerciais nin nos regulamentos das denominacións de orixe para a elaboración de viños. Localizáronse exemplares na subzona de Ribeiras do Ulla na DO Rías Baixas, máis concretamente na localidade de Vedra.

Valoracións sobre o seu cultivo

Variedade de brotación e maduración tardía, produce viños con graduación media de 12% e acidez de 5,7g/L.

Descrición morfolóxica

Pámpano

O pámpano novo presenta a extremidade aberta con peluxe tombada de densidade media e pigmentación reberetada de intensidade débil. A cara dorsal do entrenó, así como a cara ventral e dorsal do nó, é verde e vermella, mentres que a ventral do entrenó é verde. As xemas presentan pigmentación antociánica na base de intensidade débil.

Folla Nova

A folla nova é bronceada con peluxe tombada de densidade media.

Folla Adulta

A folla adulta de cor verde media presenta tamaño medio e forma pentagonal, con cinco lóbulos; peluda, con densidade media de pelos tombados entre os nervios principais e baixa de pelos tombados e ergueitos sobre os nervios principais do envés do limbo; perfil plano; limbo con avultamento e inchazón de intensidade débil; dentes con mestura de lados rectilíneos e convexos, de lonxitude media en relación á súa anchura; seo peciolar con lóbulos pouco abertos e coa base en forma de chave; seos laterais superiores abertos coa base en forma de chave. O pecíolo lixeiramente máis curto que o nervio principal.

Acio

O acio é cónico, de lonxitude, anchura e compacidade media e con presenza de 1 ou 2 ás. O pedúnculo é de lonxitude media.

Bago

O bago de cor azul negra presenta forma elíptica curta.

Caracterización molecular

Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47 VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
140 150
222 234
245 261
159 169
185 193
245 249
169 177
85 121
Microsatélites VVS2 VVMD5 VVMD7 VrZag47
Pb.
140 150
222 234
245 261
159 169
Microsatélites VrZag62 VrZag79 VVS29 VVS5
Pb.
185 193
245 249
169 177
85 121